Hafızayı güçlendiren besinler hakkında bilgi veren VM Medical Park Maltepe Hastanesi Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Levent Gül, şunları söyledi: “Omega-3 yağ asitleri içeren balıklar, özellikle somon ve sardalye gibi deniz ürünleri beyin sağlığını destekliyor.

Ayrıca ceviz ve badem gibi kuruyemişler antioksidan açısından zengindir ve hafıza fonksiyonunu geliştirebilir. "Yapraklı yeşil sebzeler, özellikle ıspanak ve brokoli, folik asit içerir ve hafıza üzerinde olumlu etkileri olabilir" dedi.

Öğretmen. Dr. Gül, beyne ve güçlü hafızaya en çok katkı sağlayan besinler hakkında şunları vurguladı:

“Tam tahıllar, meyve ve sebzeler, protein kaynakları (özellikle balık, tavuk, yumurta, baklagiller), sağlıklı yağlar (zeytinyağı, avokado) ve süt ürünlerini içeren dengeli bir beslenme, beyin fonksiyonlarını destekleyebilir.

Korkutucu rüyalar tedavi edilemez hastalıkların işareti olabilir Korkutucu rüyalar tedavi edilemez hastalıkların işareti olabilir

"Antioksidanlar açısından zengin besinler (örneğin yaban mersini ve böğürtlen gibi meyveler) beyin sağlığını da olumlu yönde etkiler."

Öğretmen. Gül, şu uyarılarda bulundu: “Yağlı ve tuzlu gıdaların aşırı tüketimi kalp-damar sağlığını olumsuz etkileyerek beyin sağlığına da zarar verebiliyor.

"Damar tıkanmasına neden olarak kan akışını engelleyebilir, bu da yeterli oksijen ve besin maddelerinin beyne ulaşmasını engelleyebilir. Yüksek tuz tüketimi kan basıncını artırarak beyin damarlarında baskıya ve olumsuz etkilere neden olabilir."

Kaynak: karar