Yıllardır Filistin halkına zulümde bulunan İsrail tarafından, Gazze kentinin güney kısımlarında olan Tel al-Hawa bölgesine gerçekleşen saldırılar sonucu çok fazla sayıda ev yıkıldı veya ağır hasarlar aldı

Saldırılar sebebiyle Filistinliler, bölgeden giderek daha güvenli yerlere yerleşmeye çalıştı.

Tel al-Hawa bölgesinde gerçekleşen saldırılar ve atılan bombalar sonucu UNRWA'ya ait bir depoda da yangın gerçekleşti Yangına sivil savunma ve itfaiye ekipleri, müdahale etti.

Saldırılar sonucu yaşamını yitiren Filistinli vatandaşların sayısı da bu sabah 80 kişi daha artışa geçerek 2 bin 750 oldu.

Birleşmiş Milletler önde olmak üzere pek çok kuruluş, Gazze halkına yapılan zulmü işaret ederek, İsrail tarafından yapılan insanlık suçunun derhal durmasını ve sivillerin güvenliğinin sağlanmasını talep ediyor.

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı gerçekleştirmişti.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na saldırı gerçekleştirerek burayı ele almıştı.

Silahlı insanlar sonrasında buradan İsrailde ki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı gerçekleşmişti.

Gazze'den gerçekleşen saldırılarda 1300 İsraillinin öldüğü, 3 bin 436 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 2 bin 750 kişinin yaşamını yitirdiği 9 bin 600 kişinin yara aldığını açıklamıştı.

İşgal altındaki Batı Şeria'da da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 56 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini, yaklaşık 619 kişinin yara aldığını belirtilmişti.

İsrail'in saldırılarında ayrıca Gazze'de 9, Lübnan'da da 1 gazeteci vefat etmişti.(karar)

Netanyahu Hamas'ın Ateşkes Önerisine İlişkin Açıklamalarda Bulundu Netanyahu Hamas'ın Ateşkes Önerisine İlişkin Açıklamalarda Bulundu

Editör: Haber Merkezi