İsrail Hamas'ın esir takas teklifini kendisi reddetti, İsrail'in İsrail hapishanelerinde kadınlar ve insanları serbest bırakmanı ve Hamas'ın elinde bulundurduğu 50 İsrailli rehine karşılığında Gazze Şeridi'ndeki parayı üç günlük ara dahilni içeren değişim teklifini reddettiğini söyledi.

İsrail devlet televizyonu KAN'a göre Tel Aviv hükümeti Hamas'ın esir değiştirme teklifini reddetti.

Bu teklifin bir parçası olarak Hamas'ın, 50 İsrailli rehinenin serbest bırakılması karşılığında Gazze'deki pazarlığa üç gün ara karşılığında ve İsrail hapishanelerindeki Filistinli kadın ve çocukların serbest bırakılmasını kabul ettiği bildirildi.

İsrail'in Kanal 12 kanalında adı açıklanmayan bir İsrailli yetkili, Hamas müzakerelerindeki arabulucuların "İsrail'in geniş çapta bir esir değişimi istediklerini bildiklerini" söyledi.

Hamas, İsrail'in esir değişimi problemini ertelediğini duyurdu.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Hamas'ın Telegram kanalından yayınlanan ses kaydında, Katarlı arabulucuların Gazze'deki İsrailli esirlere geçen hafta boyunca Filistinli 200 çocuk ve 25 kadının serbest bırakılması için sonuçları kaydedilmişti.

İsrail'de, Gazze'deki 100 kadın ve çocuğun serbest bırakılmasını istediğini aktaran Ebu Ubeyde, Kassam olarak, 5 günlük bir ateşkesle 50 kadın ve çocuğu serbest bırakabileceklerini ve bu sayının 70'i bulabileceğini arabuluculara ilettiklerini söylemişti.

Esir takası için yapılacak anlaşmanın, ateşkes ve insani yardım girişini içermesini talep ederek talep ederek Ebu Ubeyde, İsrail'in bu konuyu "ertelediğini ve kaçtığını" dile getirmişti.

Netanyahu Hamas'ın Ateşkes Önerisine İlişkin Açıklamalarda Bulundu Netanyahu Hamas'ın Ateşkes Önerisine İlişkin Açıklamalarda Bulundu

İsrail'in Gazze'yi işgali sırasında mevcut durum Hamas'ın kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, "İsrail'in Filistinlilere ve onların kutsal değerlerine, özellikle de Mescid-i Aksa'ya yönelik süregelen kırılmalarına yanıt olarak" 7 Ekim sabahı küresel bir saldırı Başladığında, İsrail Ordu'nun yanı sıra Gazze Şeridi'ne de ağır hava saldırıları düzenlendi. Bombalamalar başladı.

7 Ekim'de İsrail'de düzenlenen saldırılarda 310'dan fazla asker olmak üzere 1.200 İsraillinin öldürüldüğü, 5.132 kişinin de yaralandığı açıklandı. Gazze Şeridi'ndeki satışlarda 0,48 İsrail askeri canını kaybetti.

İsrail'e göre 239 İsrailli tutuklu Kassam Tugayları'nın elindeydi. Gazze desteğine göre, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 4 bin 650'si çocuk, 3 bin 145'i kadın olmak üzere 11 bin 320 kişinin hayatı hayatını kaybetti.

7 Ekim'den bu yana Batı Şeria ve Kudüs'te 197 Filistinli, İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında hayatları kaybedildi.

İsrail ordusu, Gazze'de binlerce yaralı ve sivilin barındığı düzinelerce hastanenin Dönücülerine veya ana silahlara saldırarak onları tahliye etmeye çalıştı. İşgal sırasında bazı hastanelere saldırıyorlar.

Bu saldırılarda özel kişi öldü ve yaralandı. 8 Ekim'de bu yana İsrail ordusu ile Hizbullah arasında sınırda bulunan bölgelerde 74 Hizbullah üyesi ve 6 İsrail askeri öldürüldü.(haberler.com)

Editör: Haber Merkezi