Brezilya'da Sel Faciası: 10 kişi öldü, 21 kişi kayıp! Brezilya'da Sel Faciası: 10 kişi öldü, 21 kişi kayıp!

İsrail'in geçtiğimiz zamanlarda Gazze'deki bir hastaneye hava saldırısı gerçekleştirip yüzlerce sivili öldürmesinden sonra, alandaki kilise ve camileri de hedef alması, öncelikli hedefin siviller olduğunu düşündürdü.

İsrail'in savaş suçu işlediği söyleyerek tepki verenler artarken, İsrail ordusu ile İsrail iç istihbarat teşkilatı Şin-Bet'in (Şabak) ortak yazılı açıklamasında, Batı Şeria'da Cenin Mülteci Kampı'nın Ed-Demc Mahallesi'nde bulunan El-Ensar Camisi'nin de İsrail uçaklarınca bombalandığını belirtti.

CAMİNİN ALTINDAKİ TÜNELİ TAHRİP ETTİLER

Caminin altından geçen bir tünelin yıkıldığını kaydedilen açıklamada, tünelde, geçen aylarda gerçekleşen bir sürü saldırıdan ve bombalamadan sorumlu olan Hamas ve İslami Cihad ortak hücresinin bulunduğu aktarıldı.

Açıklamada, bu hücrenin kısa bir zamanda başka bir saldırı düzenlemeyi düşündüğü iddia edildi.

İsrail yine cami bombaladı: Ölü ve yaralılar var

BATI ŞERİA'DA CAN KAYBI YÜKSELİYOR

Filistin Kızılayından yapılan yazılı bildiride, camiye doğru gerçekleşen saldırıda 1 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini, çok sayıda kişinin de yara aldığını söyledi.

Filistin Kızılayının Cenin Sorumlusu Mahmud es-Sadi ise Filistin Haber Ajansı WAFA'ya yaptığı konuşmada, saldırıda kimliği henüz bilinmeyen 1 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini, 3 kişinin yara aldığını bilgisini paylaştı.

Böylece, işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında yaşamını yitiren Filistinli sayısı 86'ya çıkmış oldu.(karar)

Editör: Haber Merkezi