İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu'nun liderliğini yaptığı Likud Partisi içindeki artan hayal kırıklığı, muhalefet partileriyle ortak harekete dönüşme potansiyeliyle endişe yaratıyor.

Yedioth Ahronoth'un haberine göre, Netanyahu'ya yakın çevreler, Likud üyeleri arasında meydana gelen memnuniyetsizlik nedeniyle muhalif partilerle birleşerek Başbakanı devirmenin mümkün olabileceği konusunda endişe duyuyor.

Haberde, Netanyahu'nun "Kontrol mücadelesi" adı altında Norveç kanunu gereğince istifa eden bakanları yeniden görevlerine döndürmeye çalıştığı belirtiliyor. Norveç kanununa göre, bir bakanlık koltuğuna oturan milletvekili, kendi partisinden seçimlere katılan ve kazanamayan bir kişiye meclis koltuğunu devredebilir.

Likud Partisi içindeki eleştirilere ve muhalefetin hamlelerine dair endişeler açıkça ifade edilirken, kamuoyu yoklamaları Netanyahu'ya olan destekte büyük bir düşüş olduğunu gösteriyor. Başbakanın liderliği ve hükümete olan güvenin azalması, erken seçim ihtimalini de gündeme getiriyor.

İsrail, Gazze'deki Refah Sınır Kapısı'nın Filistin tarafının kontrolünü ele geçirdi İsrail, Gazze'deki Refah Sınır Kapısı'nın Filistin tarafının kontrolünü ele geçirdi

Ana muhalefet lideri Yair Lapid'in, "İsrail'in farklı bir hükümete, farklı bir Başbaka'ya ihtiyacı var." sözleri ve İsrail'de yapılan anketlerde Netanyahu ve hükümete olan destekteki azalma, ülkede siyasi bir değişiklik beklentisini güçlendiriyor.

Kaynak: haberler.com