Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinden bu yana gündemde olan ve yapımı için 1933 yılında kanun çıkarılan Antalya'ya demiryolu projesi hayata geçiriliyor. Bu adımın Antalya'nın ulaşım ağını genişletecek ve şehre büyük avantaj sağlaması bekleniyor. Projenin tamamlanmasıyla İstanbul’dan Antalya’ya seyahat süresi 4 saat 45 dakikaya düşecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Antalya’nın hızlı demiryolu ağına bağlanması amacıyla; Eskişehir-Kütahya-Afyonkarahisar-Isparta/Burdur-Antalya ve Kayseri-Aksaray-Konya-Seydişehir-Antalya kesimlerinde, 200 km/saat tasarım hızına uygun olarak hızlı tren demiryolu projelerinin planlandığını ve tüm kesimlerde etüt proje çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.

Projenin 425 kilometrelik Eskişehir-Kütahya-Afyonkarahisar-Isparta/Burdur-Antalya ve 541 kilometrelik Kayseri-Aksaray-Konya-Seydişehir-Antalya kesimlerinde 200 km/saat tasarım hızına uygun olarak planlanmış olduğunu belirten Uraloğlu, projenin 4 yıl içinde tamamlanması hedeflendiğini dile getirdi.

Gültan Kışanak Cezaevinden Tahliye Edildi: "Özgürlüğe ve Barışa İhtiyacımız Var" Gültan Kışanak Cezaevinden Tahliye Edildi: "Özgürlüğe ve Barışa İhtiyacımız Var"

İlk olarak 1 Nisan 1933 tarihinde TBMM’de kabul edilen kanun kapsamında, 324 kilometrelik Afyonkarahisar-Antalya demiryolu hattının inşası için 25 milyon lira ödenek ayrıldığını belirtildi. Ancak proje ödenek yetersizliği ve 2. Dünya Savaşı'nın etkisiyle yarım kaldı. Bakan Uraloğlu'nun duyurduğu yeni hızlı tren hattı projesi, Antalya'yı Eskişehir'e bağlayacak ve Ankara ve İstanbul ile İzmir bağlantılı hızlı tren hatlarının bir parçası olacak. Projenin tamamlanmasıyla İstanbul-Antalya arası seyahat süresi hızlı trenle 4 saat 45 dakikaya inecek.

Kaynak: karar