İstanbul'un çeşitli bölgelerinde etkili şiddetli yağışlar ve fırtına, bir dizi olayına neden oldu. Gaziosmanpaşa'da yaşanan sağanak yağış sonrasında Pazar yerini aldı. Yenimahalle'de yollar göle dönerken Cumartesi Pazarı su altında kaldı. Pazar esnafı, brandaların çökmesi için elleriyle mücadele etti.

Ataköy'de şiddetli rüzgar nedeniyle orta refüjdeki bir ağaç, yol üzerinde seyir halindeki bir otomobilin üzerinde devrildi. Olayın görüntüleri cep telefonu kamerasına yansıdı. Ağacın otomobilde hasar meydana geldiği, ancak şoför kısmında ciddi hasar oluştuğu belirtildi.

İstanbul'da haftanın ilk gününde trafik yoğunluğu yaşandı! İstanbul'da haftanın ilk gününde trafik yoğunluğu yaşandı!

İstanbul Valiliği'nin her yerinde sonra şiddetli yağmur ve rüzgar uyarısı yapmasının ardından, özellikle öğlen saatlerinde sağanak yağmur, kent genelinde su baskılarına ve trafik yoğunluğuna yol açtı.

Küçükçekmece'de kısa sürede etkili olan fırtına ise bir binanın çatısını uçurarak karşı binaya çarptı. Bu esnada bakkala giden bir vatandaş, uçan çatının parçalarının başına isabet sonucu yaralandı. Olayın ardından polis ve itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi ve inceleme başlatıldı.

Aynı gün içinde Küçükçekmece Gölü üzerinde oluşan kısa süreli hortum da varlığını endişelendiriyordu. Hortum'un, gözden kaybolmadan önce cep telefonu kamerasıyla kaydedildiği kaydedildi.

Yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle birçok bölgede kalma çalışmaları hızla başlarken, meteorolojik uyarılar ve hava durumu raporları, dikkat edilmesi gerekenler ve gerekli önlemler almaları konusunda çağrıda bulunuyor. (karar)

Editör: Haber Merkezi