İstanbul Tabip Odası ve Türk Tabipleri Birliği, COVID-19, influenza ve diğer mevsimsel virüslerin neden olduğu hastalıkların hızla yayılması sonucunda İstanbul'daki hastanelerde yoğun bir hasta yoğunluğu yaşandığını açıkladı. "Vaka Sayısı Artıyor! Servisler Doldu, Yoğun Bakım Ünitelerinde Yer Kalmadı" başlıklı açıklamada, sahada çalışan doktorlardan alınan bilgilere dayanılarak, yoğun bakımlarda doluluk oranının alarm verdiği ifade edildi.

İstanbul Tabip Odası'nın açıklamasında, acil servislerin kırmızı alanlarında boş sedye bulunmadığı ve bazı hastaların yoğun bakım ünitelerine sıra beklediği belirtildi.

Amasya'da yüz yıllık tarihi binada yangın çıktı! Amasya'da yüz yıllık tarihi binada yangın çıktı!

Türk Tabipleri Birliği de 29 Aralık 2023 tarihinde Sağlık Bakanlığı'na gönderdiği yazıda, solunum yolu hastalıklarına bağlı olarak ciddi bir salgınla karşı karşıya olunduğunu belirterek, tüm sağlık kuruluşlarında maske takımı başta olmak üzere gerekli önlemlerin alınmasını talep etti.

Türk Tabipleri Birliği'nin yazısında, pandemide hastalanmanın ve ölümün en fazla olduğu meslek gruplarından biri olan sağlık emekçilerinin korunmasının önemi vurgulanarak, tüm sağlık birimlerinde maske, havalandırma, fiziksel mesafe gibi önlemlerin alınmasının hayati olduğu ifade edildi.

Sağlık kuruluşlarına yazı yazılarak, maske kullanımının teşvik edilmesi ve toplumun bilgilendirilmesi çağrısında bulunuldu.

Kaynak: sözcü