Soruşturma sonucunda, HC ve AC'nin Diyanet İşleri Başkanlığı'nda kamu görevlileri olarak çalıştıkları dönemde, eşleri ve akrabaları üzerine Filo ve Araç Kiralama şirketi kurdukları belirlendi. İstanbul ve farklı illerdeki birçok kişinin düşük ücret karşılığında araç satışı vaadiyle kandırarak dolandırdıkları ortaya çıktı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Audi aracı iade ettiğini açıkladı! Diyanet İşleri Başkanlığı, Audi aracı iade ettiğini açıkladı!

FİYAT FARKI ADI ALTINDA EKSTRA ÜCRET TALEP EDİLDİ

Şüphelilerin, kiralamak amacıyla kullandıkları araçları satın aldıkları vaadiyle kiraladıkları belirlendi. Müşterilere, araçların 6 ay ve 6 bin kilometre sınırıyla kendilerinin devredilebilecekleri ancak bu süre boyunca da çeşitli seçeneklerle müşterilerin oyalayıp araçlarını devretmedikleri ortaya çıktı. Ayrıca, araçları devrini gerçekleştirerek birçok müşteriden ekstra ücret adı altında fiyat farkı alarak dolandırdıkları tespit edildi.

400 MİLYON LİRALIK VURGUN YAPILDI

Soruşturma kapsamında şüphelilerin 400 milyon lira dolandırıcılık yapıldığı anlaşıldı. Soruşturma kapsamında 10 şüpheli nezarete alındı. Bakırköy adliyesine getirilen 10 şüpheliden 7'si tutuklandı.(karar)

Editör: Haber Merkezi