İsveç'te Aşırı Sağ Liderinden Şok Edici Talep: Camiler Yıkılsın

İsveç'te aşırı sağcı İsveç Demokratlar Partisi'nin lideri Jimmie Akesson, Vasteras kentinde düzenlediği bir etkinlikte yaptığı konuşmada, ülkede yeni cami inşaatlarına izin verilmemesi ve mevcut camilerin yıkılması çağrısında bulundu. Akesson, göçmenlerin cami inşa etme hakkının olmaması gerektiğini savunarak, bu talebin gerekçesini Filistin'e destek ve İsrail'e karşı düzenlenen protestolar olarak açıkladı.

Akesson, yaptığı açıklamada, İsveç kamuoyunda rahatsızlık yaratan Filistin'e destek ve İsrail karşıtı protestoların camilerden kaynaklandığını iddia ederek, bu nedenle camilerin yıkılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, yeni cami inşaatlarının durdurulmasını ve mevcut camilere el konulmasını talep etti. Akesson, "Uzun vadede, antidemokratik, İsveç karşıtı, homofobik veya Yahudi aleyhtarı propagandanın yayıldığı cami binalarına el koymaya ve yıkmaya başlamalıyız. Şehir manzarasında İslami anıt görevi gören minareler, kubbeler, hilaller veya diğer unsurlar tamamen kaldırılmalıdır." ifadelerini kullandı.

Endonezya'daki Ruang Yanardağı Alarmı: 12 Bin Kişi Tahliye Edildi 7 Havalimanında Uçuşlar Durdu Endonezya'daki Ruang Yanardağı Alarmı: 12 Bin Kişi Tahliye Edildi 7 Havalimanında Uçuşlar Durdu

İsveç Demokratlar Partisi, 2022 genel seçimlerinde yüzde 20.5 oy alarak parlamentoda ikinci büyük gruba sahip olmuştu. Parti, azınlık hükümetini dışarıdan destekleyerek parlamentoda önemli komisyon başkanlıkları elde etmişti.(NTV)

Editör: Haber Merkezi