İtalya'nın iletişim düzenleme kurumu AGCOM, ünlülerin sosyal medyadaki çevrimiçi izleyicilerle yaptığı paylaşımlarda şeffaflığı artırmak için katı yeni kuralları onayladı.

Reuters'in haberine göre karar, yaklaşık 30 milyon takipçisiyle Instagram'ın en etkili ismi Chiara Ferragni'nin, Noel yardımı girişiminde netlik olmaması nedeniyle İtalya'da 1 milyon eurodan fazla para cezasına çarptırılmasının ardından geldi.

İsrail ordusu masum sivillerin son sığınağına saldırmakta kararlı! İsrail ordusu masum sivillerin son sığınağına saldırmakta kararlı!



ÖZELLİKLE FERRAGNİ HEDEF ALINMADI

AGCOM yaptığı açıklamada, kuralların başlangıçta İtalyanca paylaşım yapan ve 1 milyondan fazla takipçisi olan İtalyan markalarıyla çalışan sosyal medya fenomenleri için geçerli olacağını söyledi.

AGCOM başkanı Giacomo Lasorella, La Repubblica gazetesine verdiği demeçte, AGCOM'un yeni kurallar üzerinde bir yıldan fazla bir süredir çalıştığını ve bunların özellikle Ferragni'yi hedef almadığını söyledi.

Şu anda odak noktasının "büyük balık" olacağını söyledi ancak daha az takipçisi olan etkileyicilerin de "erdemli yolu takip edeceğini" umuyor.

Yayınlanan herhangi bir reklam içeriğinin tanınabilmesi için açıkça etiketlenmesi gerekir; Aksi takdirde sosyal medya fenomenleri 600.000 avroya kadar para cezasıyla karşı karşıya kalabilir.

Geniş erişimleri nedeniyle çevrimiçi etkileyiciler, ürün satışlarını artırmak ve marka görünürlüğünü artırmak için geleneksel reklamcılıktan daha fazla güce sahiptir.

Öte yandan Fransa, geçtiğimiz yıl tütün gibi ürünlerin influencerlar tarafından tanıtımını yasaklayan ve ücretli içerikler konusunda daha fazla şeffaflık sağlayan bir yasa çıkardı.

Kaynak: KARAR