Haber Merkezi
Haber Merkezi
Editör
Yayınlanma
1 Dk Okunma Süresi

Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK) yapılan kura çekimine göre ittifakların ve partilerin oy pusulasındaki yerleri belli oldu.

Birleşik oy pusulasında Cumhur İttifakı 8'inci, Emek ve Özgürlük İttifakı 9’uncu, Millet İttifakı 18'inci ve Ata İttifakı 19'uncu sırada yer alacak.

Cumhurbaşkanı ve 28'. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde kullanılacak oy pusulasında ittifakların ve siyasi partilerin yerini belirlemek amacıyla YSK'de kura çekimi yapıldı.

DHA’nın haberine göre iki aşamalı yapılan kura çekiminde önce ittifakların birleşik oy pusulasındaki yerleri belirlendi.

İttifakların kendi içindeki sıralamada ise Ata İttifakı'nda Adalet Partisi 1, Zafer Partisi 2. sırada; Cumhur İttifakı'nda Büyük Birlik Partisi 1, AKP 2, Yeniden Refah Partisi 3, MHP 4. sırada; Millet İttifakı'nda Gelecek Partisi 1, Demokrat Parti 2, Demokrasi ve Atılım Partisi 3, CHP 4, İYİ Parti 5, Saadet Partisi 6. sırada; Emek ve Özgürlük İttifakı'nda ise Yeşil ve Sol Parti 1, Türkiye İşçi Partisi ise 2. sırada yer alacak.

Meclis'te Yeni Anayasa Turu: Kurtulmuş, DEM Parti, Saadet ve İYİ Parti'yi Ziyaret Etti Meclis'te Yeni Anayasa Turu: Kurtulmuş, DEM Parti, Saadet ve İYİ Parti'yi Ziyaret Etti
 

Seçimlere tek başına girecek olan siyasi partilerin oy pusulasındaki yerleri ise şöyle; Yeni Türkiye Partisi 1. sırada, Türkiye Değişim Partisi 2. sırada, Millet Partisi 3. sırada, Hak ve Özgürlükler Partisi 4. sırada, Sosyalist Güç Birliği İttifakı 5. sırada, Genç Parti 6. sırada, Memleket Partisi 7. sırada, Büyük Türkiye Partisi 10. sırada, Adalet Birlik Partisi 11. sırada, Anavatan Partisi 12. sırada, Yenilik Partisi 13. sırada, Halkın Kurtuluş Partisi 14. sırada, Milli Yol Partisi 15. sırada, Vatan Partisi 16. sırada, Güç Birliği Partisi 17. sırada, Bağımsız Türkiye Partisi 20. sırada.

Editör: Haber Merkezi
Editör Hakkında
Yorumlar