Erzurum'da Trafik Kazası: 3 ölü, 2 yaralı! Erzurum'da Trafik Kazası: 3 ölü, 2 yaralı!

İyi Parti'den rekor asgari ücret teklifi!

Yıl sonuna yaklaşırken asgari ücretle ilgili tartışmalar hız kesmeden devam ediyor. Yıl içinde iki kez asgari ücret artışının devamı çağrılırken, İYİ Parti rekor teklifte bulundu. Peki İYİ Parti'nin teklif ettiği asgari ücret ne kadar oldu? İşte merak edilen sorunun cevabı…

Parti sözcüsü İYİ Kürşad Zorlu asgari ücrete ilişkin açıklamalarıyla gündeme bomba gibi girdi. Asgari ücret artışının yılda iki kez yapılması gerektiğini söyleyen Zorlu, partinin belirlediği rakamları da açıkladı. Peki İYİ Parti'nin teklif ettiği asgari ücret ne kadar oldu? İşte merak edilen sorunun cevabı…

İYİ MAÇ ASGARİ ÜCRET TEKLİFİ NE KADAR?
Parti üyesi İYİ Kürşad Zorlu, parti genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun çalışmalarına dikkat çeken Zorlu, geçtiğimiz günlerde yasal mevzuat uyarınca asgari ücretin yılda bir kez artırılabileceğini belirten bir açıklama yapan Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan'ı hatırlattı. İş kanunu gereği asgari ücretin yılda iki kez artırılmasını yasaklayan bir düzenlemenin bulunmadığını belirten Zorlu, şöyle konuştu: "Türkiye'nin enflasyonlu ve istikrarsız ekonomik ortamında, asgari ücretle çalışanın doyurulmasını ve uygulamaya konulmasını doğru bulmuyoruz. kemer sıkma önlemleri. zaten zar zor geçimini sağlayan insanlar için plan."

20.500 TL'YE İMZA VERİLDİ

Kürşad Zorlu, Türk nüfusunun çoğunluğunun artık sosyal ve kültürel faaliyetlere bütçesinin kalmadığını belirterek, "Bu noktada Türk milletinin, 'Neden yok' anlayışıyla yoksullukla mücadelede kendi haline bırakıldığını görüyoruz. bu öyle değil 'Kuru ekmek ve çatısı derme çatma bir ev sana yetmiyor mu?' Bizim önerimiz açık ve nettir. " söz konusu.

Genel Kurul'da görüşülmeye başlanan 2024 yılı merkezi yönetim bütçe tasarısını dile getiren Zorlu, Partinin asgari ücret teklifinin yılda iki kez olmak üzere Ocak ayında 17 bin TL, Temmuz ayında ise 20 bin 500 TL olduğunu söyledi.(karar)

Editör: Haber Merkezi