İzmir Dikili'de Yasa Dışı Göç Girişimi: 40 Düzensiz Göçmen Yakalandı

İzmir'in Dikili ilçesi açıklarında, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan 40 düzensiz göçmen yakalandı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Dikili ilçesinde görevli Sahil Güvenlik Mobil Radarı, denizde seyir halinde olan bir lastik bot içerisinde düzensiz göçmenler olduğunu tespit etti. Hızla bölgeye sevk edilen Sahil Güvenlik ekipleri, lastik bottaki 40 düzensiz göçmeni başarılı bir operasyonla durdurarak yakaladı.

Yakalanan yabancı uyruklular, yapılan işlemlerin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi. Göçmenlerin durumu ve kimlikleri ile ilgili detaylı incelemelerin İl Göç İdaresi tarafından yapılacağı belirtildi.

Bakım merkezinde kalanların 500 bin lirasını zimmetine geçirdiği iddia edilen müdür yardımcısı tutuklandı Bakım merkezinde kalanların 500 bin lirasını zimmetine geçirdiği iddia edilen müdür yardımcısı tutuklandı

Bu olay, Sahil Güvenlik ekiplerinin denizde gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarla, yasa dışı göçmen kaçakçılığına karşı mücadelesini sürdürdüğünü gösteriyor. Dikili ilçesi açıklarında gerçekleştirilen bu operasyon, ulusal güvenliğin korunması ve yasa dışı göçle mücadele kapsamında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.(Haberler.com)

Editör: Haber Merkezi