İzmir'de meydana gelen olayda tıp dünyasında sık sık yaşanan skandallardan birisi daha yaşandı. Hastaneye giden 49 yaşındaki kadın A.Ş. çocuk sahibi olmak için başvuruda bulundu.

ÇOCUK İSTEDİ KANSER OLDUĞUNU ÖĞRENDİ

T.Ş. ile 12 yıllık evliliği bulunan A.Ş. bir arkadaşının önerisi üzerine kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. M.İ. çalıştığı tıp merkezine gitti. Yapılan kontrollerden sonra A.Ş. söylenenler karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Yeni Asır tarafından paylaşılan habere göre Doktor M.İ. tarafından koyulan teşhis sonucunda olanlar oldu. Kanser olduğu belirtilen A.Ş'nin derhal rahminin alınması gerektiğini söyledi. Hayalleri başına yıkılan A.Ş. 7 Şubat 2022 tarihinde rahmini aldırmak için ameliyat masasına yattı.

KANSER BAHANESİYLE HAYATINI YIKILDI

Ameliyat sonrasında geçen 1.5 günde taburcu edilen A.Ş. aradan geçen 2 - 3 ay sonunda sağlık problemleriyle yaşantısı değişti. Başına gelenlerin ardından evliliği bitme aşamasına gelen A.Ş. sürekli doktorlara danışarak en son psikiyatriye gitme kararı aldı.

Diş Törpüleme Nedir? Neden Yapılır? Nasıl Yapılır? Diş Törpüleme Nedir? Neden Yapılır? Nasıl Yapılır?

Kasım 2022 yılında ise ilk gittiği Prof. Dr. M.Ö'nin kapısına dayandı. Yapılan kontrollerin ardından 2020 yılında yapılan ameliyatta A.Ş'nin rahmi ile birlikte yumurtalıklarında alınması ve cerrahi menopoza sokulması gündeme oturdu.

USULSÜZ OPERASYON

Kapısını çaldığı doktor M.Ö'nün bu tür ameliyatların tıp merkezinde yapılamayacağını ifade etti. Operasyonun usulsüz gerçekleştiğini öğrenen A.Ş'nin başından kaynar sular döküldü. Soluğu mahkemede alan A.Ş. sağlık bakanlığından yardım isteyerek çağrıda bulundu.

Sağlık Bakanlığı'na seslenen A.Ş:

"Bu tıp merkezi SGK kayıtlarında beni 'Ayakta tedavi' olarak göstermişler. Medula sistemine ise 'Histerektomi ameliyatı' diye girmemişler, sisteme bilerek yüklemiyorlar. Ameliyat oldum, e- nabzımdaki ikinci kontrolüme 'Üst solunum yolu enfeksiyonu' yazmışlar. Ameliyat olduğum gözükmüyor. Yetkisiz ameliyathanede insanları kesiyorlar."

(karar)

Editör: Haber Merkezi