2019'un son haftalarında Çin'de ortaya çıkan ve milyonlarca insanın ölümüne neden olan koronavirüs salgını, JN.1 varyantıyla yayılmaya devam ediyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Birleşmiş Milletler bünyesinde faaliyet gösteren bir kuruluş olarak, JN.1 varyantını "takip edilecek varyant" listesine almış ve hafta içinde bu konuda bir uyarı yaptı.

Salgının hızla yayıldığı ülkeler arasında Fransa, ABD, Singapur, Kanada, İngiltere ve İsveç bulunmakta olup, bu ülkelerle birlikte toplamda 41 ülkede JN.1 varyantı tespit edilmiştir.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, ABD'deki güncel vakaların yüzde 44'ünden fazlasının JN.1 varyantı olduğunu resmi olarak açıkladı.

Beypazarı sodasında "aşırı miktarda bor" bulundu Beypazarı sodasında "aşırı miktarda bor" bulundu

Ohio Devlet Üniversitesi'nden Carlso Malvestutto, salgını önleyici önlemlerin giderek azaldığını belirterek, son aylarda Covid-19 nedeniyle hastaneye yatanların hiçbirisinin güncel aşıyı olmadığını ifade etti.

Aşıya ilginin azaldığına dikkat çekilirken, Financial Times ise ABD nüfusunun sadece yüzde 18'inin güncellenmiş Covid-19 aşısı olduğunu hatırlatarak, geçen haftaya göre Covid-19 sebebiyle hastaneye yatışların yüzde 10 arttığını bildirdi.

Uzmanlar, ölüm oranının diğer varyantlara göre daha düşük olmasına rağmen, önlemlerin alınması gerektiğini vurgulamıştır.

Kaynak: son dakika