Bakan Göktaş Duyurdu: Yaşlı Destek Programı'na Başvurular Başladı Bakan Göktaş Duyurdu: Yaşlı Destek Programı'na Başvurular Başladı

Yayınlandığı ilk günden itibaren medyanın ve iktidara yakın çevrelerin saldırılarına hedef olan Kızıl Goncalar dizisi, bu kez daha önceden kararlaştırılan iki mekânın iptaliyle karşı karşıya kaldı.

İstanbul'un Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü, kamuoyu baskısı ve RTÜK soruşturması nedeniyle iki lokasyon için alınan izinleri iptal etti.

FOX TV'de yayınlanan ilk bölümünün ardından basının ve hükümet yanlısı sosyal ağların eleştirilerine maruz kalan ve geçtiğimiz günlerde Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) hakkında soruşturma başlattığı Kızıl Goncalar dizisi, günün sıralamasındaki yerini koruyor.

2 YER İÇİN ALINAN İZİNLER İPTAL EDİLDİ

İstanbul Şişli'de tanıtım afişlerine yapılan boyalı saldırının ardından sette güvenlik önlemleri artırıldı ve bu kez de dizinin yer izinleri iptal edildi.

Gazeteci Birsen Altuntaş'ın haberine göre Kızıl Goncalar dizisi İstanbul Vakıflar'ın ilk bölümünde ekrana geldi. 2 lokasyon için Bölge Müdürlüğü'nden alınan izinler iptal edildi.

 KAMUOYU BASKISI VE RTÜK SORUŞTURMASI

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne bağlı İstanbul Vakfı 1. Kongresi 8 ve 21 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. 2 lokasyon için Bölge Müdürlüğü'nden alınan izinler iptal edildi.

Yönetim, şirkete, Bayrampaşa Medresesi ile Hanımlar Eğitim ve Kültür Siyaset Bilimi Vakfı'nın bulunduğu İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (Siyasal Vakıf) Üyeleri ve Mezunlar Vakfı binasında çekime izin verildiğini duyurdu. HEVKA), Kızıl Goncalar'da kullanılmaktadır.

Gold Yapım Yapım A.Ş.'nin televizyon dizileri, diziye yönelik kamuoyu baskısı ve RTÜK tarafından soruşturma başlatılması gerekçe gösterilerek iptal edildi.

Bu kararla kendisini zor durumda bulan dizinin yapım şirketi, aylardır büyük bütçelerle yeniden tasarlanan mekanlar yerine farklı lokasyonlardaki sinema salonlarını aramaya başladı.

SET ÇALIŞANI PAYLAŞIM YAPTI

Dizi son olarak İsmailağa camiası tarafından "'Kızıl Goncalar' bitmeli!" diyerek eleştirildi. Şu sözlerle saldırıya uğradı:

Dizinin setinde çalışan, Community X hesabının diziyle ilgili paylaşımını alıntılayarak şunları söyledi: "Fatih'te çekim yaptığımız ana mekanlara artık giremiyoruz."Bir süre sonra paylaşımını silen set çalışanı şunları söyledi:

“Afişlerimizin üstü çiziliyor, ekip arkadaşlarımıza saldırılıyor… Gerçekleri anlatmamız bu kadar mı kanınıza dokundu da ilk bölümden ekip olarak can güvenliğimizden endişelenmeye başladık?”

Kaynak: cumhuriyet