Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde üsse sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 6 askerin şehit olduğunu, 1 askerin de yaralandığını bildirdi. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, şehit olan 6 askerin kimliğini açıkladı.

Bakan Güler'in yayımladığı taziye mesajında ​​şu ifadelere yer verildi: "Kahraman silah arkadaşlarımız 23 Aralık 2023 tarihinde şehit olmuşlardır. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı dilerim" 



Şehit askerlerin kimlikleri şöyle

Şehit Piyade Uzman Çavuş: Abdulkadir İyem

Şehit Piyade Uzman Çavuş: Ahmet Arslan

Er Şehit Piyada: Semih Yılmaz


Şehit piyade, asker Cebrail Dündar

Erzurum'da Trafik Kazası: 3 ölü, 2 yaralı! Erzurum'da Trafik Kazası: 3 ölü, 2 yaralı!


Şehit piyade, asker Kemal Aslan

Şehit piyade, asker Enis Budak

PİYADE UZMAN ÇAVUŞ ABDULKADİR İYEM ŞEHİT OLDU

Çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Abdulkadir İyem'in Gaziantep ailesine şehadet haberi verildi. Yetkililer acı haberi merkez Şehitkamil ilçesine bağlı Eyüpsultan Mahallesi'nde yaşayan Mártir İyem'in (25) annesi Ayişe ve babası Mehmet İyem'e iletti. Şehidin 8 kardeşten biri olduğu ve bekar olduğu öğrenildi. Şehit İyem'in naaşının Gaziantep'te defnedileceği bildirildi.


PİYADE UZMAN ÇAVUŞ AHMET ARSLAN ŞEHİT OLDU

Çatışmada şehit olan ve Yozgat'ın Sorgun ilçesinde yaşayan piyade uzman çavuş Ahmet Arslan'ın (25) ailesine şehadet haberi verildi. Sorgun Kaymakamı İhsan Emre Aydın, Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci ve askeri görevliler, evli ve bir çocuk babası olan Arslan'ın Agahefendi İlçesi'ndeki ailesinin evine gelerek baba Sedat ve anne Esengül Arslan'a şehadet haberini verdi. Arslan ailesinin yakınları ve mahalle sakinlerinin toplandığı cadde girişine ve şehidin evine Türk bayrağı asıldı. Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan da şehidin evini ziyaret ederek ailesine başsağlığı diledi.

SEMİH YILMAZ PİYADE ER ŞEHİT OLDU

Çatışmada şehit olan 22 yaşındaki piyade Semih Yılmaz'ın ailesine şehadet haberi verildi. Yetkililer acı haberi Akkent ilçesinde yaşayan şehit Yılmaz'ın babası Ramazan Yılmaz'a verdi. Haberin yayılmasının ardından şehidin evinin bulunduğu apartmana Türk bayrağı asıldı. Şehit Aslan'ın naaşının memleketi Kırıkkale'de defnedileceği öğrenildi.

SÖZLEŞMELİ PİYADE ASKERİ CEBRAİL DÜNDAR ŞEHİT OLDU

Çatışmada şehit olan piyade eri Cebrail Dündar'ın acı haberi Mardin'deki babasının evine ulaştı. Şehidin acı haberi Mardin'in Kızıltepe İlçesi Arıklı Kırsal İlçesi Boyunlu Köyü'ndeki baba evine ulaştı. Baba evine Türk bayrağı asılırken acı haberin şehidin Malatya'da yaşayan eşine ulaştığı öğrenildi. Şehidin naaşının Mardin'de defnedileceği öğrenildi.

PİYADE SÖZLEŞMELİ ASKER KEMAL ASLAN ŞEHİT OLDU

Çatışmada şehit olan piyade er Kemal Aslan'ın (22) ailesine şehadet haberi verildi. Yetkililer acı haberi, Şehit Aslan'ın Güneykent ilçesinde yaşayan ve Elazığ'a kayıtlı annesi Yeter ve babası Mehmet Aslan'a verdi. Şehit ailesinin yaşadığı binaya Türk bayrağı asılırken Baba Mehmet Aslan, sosyal medya hesaplarından şunları paylaştı: "Oğlum şehit oldu, ne kadar mutluyum." Şehit Aslan'ın naaşının memleketi Elazığ'da defnedileceği öğrenildi


SÖZLEŞMELİ PİYADE ASKERİ ENİS BUDAK ŞEHİT OLDU

Çatışmada şehit olan piyade eri Enis Budak'ın (22) Manisa ailesine şehadet haberi verildi. Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay ve beraberindekiler, Atatürk Mahallesi'nde yaşayan Budak'ın babası İkram Budak'a şehadet haberini verdi. Haberi duyan yakınları büyük üzüntü yaşadı ve ziyarette sağlık personeli de hazır bulundu. Şehidin aile evinin bulunduğu sokağa Türk bayrağı asıldı. Şehit haberini duyan yakınları ve komşuları, taziyelerini iletmek üzere ailenin evine gitti. Askerlik görevini tamamladıktan sonra er olarak mesleğe başlayan şehit Enes Budak'ın bekar ve 6 erkek kardeşi olduğu, annesi İkram Budak'ın ise 2 yıl önce hayatını kaybettiği öğrenildi.

Kaynak: cumhuriyet