Yapılan açıklamada, Sam Neill'in kemoterapinin beklenen sonuçları vermediğini belirttiği ve şu anda deneysel bir ilaç tedavisi gördüğü ifade edildi. Oyuncu, son 12 aydır devam eden tedavi sürecinin ne kadar süreceğini bilmediğini ve doktorlarının bir gün ilacın etkisini kaybedeceğini söylediklerini bildirdi.

Neill, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: "Hiçbir şekilde ölmekten korkmuyorum. Bu beni endişelendirmiyor. Bu beni başından beri hiç endişelendirmedi ama rahatsız oldum. Hâlâ yapmak istediğim şeyler olduğu için sinirlendim. Çok sinir bozucu. Ama bundan korkmuyorum."

Demet Evgar'dan yeni proje: Afife Jale'yi canlandıracak Demet Evgar'dan yeni proje: Afife Jale'yi canlandıracak

Oyuncu ayrıca kemoterapi dönemine ait fotoğraflarını da paylaşarak tedavi sürecini dökümledi. Neill, ailesini görmek için Yeni Zelanda'ya döndüğünde kanser teşhisi aldığını ve bu haberin kendisi ve oğlu Tim için zorlayıcı olduğunu ifade etti.

Sam Neill, tedavi sürecinin oldukça zorlu geçtiğini ve geleneksel kemoterapiye dayanan aylarca süren bir mücadelenin ardından, deneysel bir kanser ilacı ile tedaviye başladığını açıkladı. Şu an remisyonda olan oyuncu, ancak ilacın etkisini yitireceğinin farkında olduğunu ve buna hazırlıklı olduğunu belirtti.

Ünlü oyuncunun sağlık mücadelesi hayranlarını üzmüş olsa da, cesareti ve pozitif yaklaşımı ona destek ve sevgi gönderenlerin sayısını artırmış durumda. Sam Neill'e geçmiş olsun dileklerini iletmek ve onun mücadelesini desteklemek birçok kişinin öncelikli düşüncesi haline geldi.(sözcü)

Editör: Haber Merkezi