KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Başhekimi ve Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Celal Tekinbaş, akciğer kanserinin artan sigara alışkanlığı ile ilişkili olarak özellikle kadınlarda artış gösterdiğini vurguluyor.

Karadeniz Bölgesi gibi belirli bölgelerde akciğer kanserinin sık görüldüğünü ifade ediyor ve kanser vakalarının artmasının, erken teşhis yöntemlerinin gelişmesiyle ilgili olduğunu belirtiyor.

Elektronik sigara kullanımının da akciğer sağlığını olumsuz etkilediğini ve kansere neden olan faktörlerden biri olduğunu belirtiyor. Elektronik sigara kullanımının kanser riskini azaltmadığına dikkat çekiyor ve bu ürünlerin masum olmadığını vurguluyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Tıp ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Müfredatları Güncelleniyor Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Tıp ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Müfredatları Güncelleniyor

Akciğer sağlığını korumanın önemli yollarından biri olarak spor yapmayı ve özellikle yürüyüşü öneriyor. Akciğerlerin kapasitesini artırmak için her yaş grubunun spor yapmasını tavsiye ediyor.

Ayrıca, bir akciğerin ameliyatla alınması durumunda hasta yaşantısını tek akciğerle sürdürebileceğini belirtiyor.

KTÜ Farabi Hastanesi'nin akciğer kanseri ve akciğer ameliyatları konusunda Türkiye'de önemli bir yere sahip olduğunu ve bu alanda birçok başarılı operasyon gerçekleştirdiklerini ifade ediyor.

Kaynak: Karar