İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, yılın ilk dört gününde 27 ilde göçmen kaçakçılığı ve düzensiz göçmenleri organize edenlere yönelik operasyonlar gerçekleştirildiğini söyledi.

Operasyonlarda 80 göçmen kaçakçılığı organizatörü ile 2 bin 155 düzensiz göçmenin yakalandığını vurgulayan Yerlikaya, şunları söyledi:

19 Mayıs tüm ülkede coşkuyla kutlanıyor 19 Mayıs tüm ülkede coşkuyla kutlanıyor


"Umut satarak insanları aldatan, binlerce insanı göç yollarında ölüme sürükleyen, ülkemizi düzensiz göçün ve geçiş güzergahının hedefi haline getirmeye çalışan insan tacirlerine asla fırsat vermeyeceğiz. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana Ağrı, Afyonkarahisar, Balıkesir, Burdur, Bursa, Jandarma, polis ve sahil güvenliğimiz Çanakkale, Edirne, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hatay olmak üzere toplam 27 ilde 57 farklı noktada konuşlandırıldı. Operasyonlarda 80 göçmen ve Kaçakçılığı organize edenler yakalandı. Bunlardan 6'sı tutuklandı, 4'ü hakkında ise adli kontrol kararı çıkarıldı. Diğerleri hakkında hukuki işlemler devam ediyor. "Göçmen kaçakçılığıyla mücadelemiz azim ve kararlılıkla kesintisiz devam edecektir."

Kaynak: KARAR