16 Şubat'ta Biga ilçesinde meydana gelen olayda, Fırat Yıldızhan, boşanma aşamasındaki eşi Saliha Gizem Yıldızhan'ı (30) otomobil ile alarak tartışma yaşadı. Tartışmanın ardından Yıldızhan, eşini iple boğarak öldürdü.

Daha sonra cesedi Biga ilçesi Çavuşköy mevkisindeki bir hafriyat alanına gömdü. Saliha Gizem'den haber alamayan yakınları durumu polise bildirdi.

Polis, Saliha Gizem Yıldızhan'ın Lapseki'den Fırat Yıldızhan ile birlikte ayrıldığını tespit etti ve Fırat Yıldızhan'ı yakaladı. Yıldızhan, ifadesinde cinayeti itiraf ederek cesedin gömüldüğü yeri gösterdi.

Polis, cesedi gömerken yardım ettiği ileri sürülen kardeşi Yağız Yıldızhan'ı da gözaltına aldı. Cenaze otopsi için Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesi'ne gönderilirken, 2 kardeş tutuklandı.

Tasarruf da Yatırım Yükü de Yurttaşın Sırtında Tasarruf da Yatırım Yükü de Yurttaşın Sırtında

Fırat Yıldızhan, savcılık ifadesinde, boşanma aşamasındaki eşi Saliha Gizem Yıldızhan ile yaşadığı tartışmanın ardından sinirine hakim olamayarak onu iple boğduğunu ve ölümünü istediğinden dolayı hastaneye götürmediğini itiraf etti.

Kardeşi Yağız Yıldızhan ise ağabeyinin eşi Saliha Gizem'i boğduğunu ve kendisinin müdahale edemediğini, sonrasında cesedin gömülmesine yardım ettiğini ifade etti.

İkilinin tutuklanmasıyla birlikte soruşturma devam ediyor.

Kaynak: Sözcü