Yaşanan olay, merkeze bağlı Alpı köyünde gece saatlarinde meydana geldi. İddialara göre, Ahmet Kurt’a ait evde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın meydana geldi.

Rüzgarın da etki etmesiyle kısa sürede büyüyen yangın yanlardaki evlere de sıçradı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi geldi. Yangının yayılma olasılığına karşın Araç, İhsangazi, Devrekani ve Taşköprü itfaiye ekiplerinden ve Orman İşletme Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi ekiplerinden destek istendi.

Aynı zamanda bölgeye komando birlikleri de sevk edildi. Komandoların da söndürme çalışmalarına yardım ettiği yangın, yaklaşık 3 saatlik bir yangın söndürme operasyonunun ardından güçlükle kontrol altına alınabildi.

Yaşanan olayda, Ahmet Kurt ve Ahmet Çaycı’ya ait evleriyle 3 kuruluk tamamen yandı. Mehmet Halimoğlu ve Hüseyin Halimoğlu’na ait evler ise ciddi zararlar gördü. Aynı zamanda yangında 22 büyükbaş hayvan ve 3 köpekte öldü.

Menzil'de Anlaşmazlık Kavgaya Döndü Menzil'de Anlaşmazlık Kavgaya Döndü

Bölgeye soğutma çalışmaları devamını sürürdürürken yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

Alpı Köyü Muhtarı İsmail Okur, olayı tam hakim olmadığını belirterek, "Elektrik kontağından çıktığını düşünüyoruz. Yangın sırasında ev Allah'tan boştu, ancak ahırda bulunan 22 büyükbaş hayvan telef oldu, 3 tane köpek yandı. Hiçbir şey kurtarılamadı, eşya veya başka bir şey evden alamadılar. 

Traktörleri yanmaktan kurtardılar, yangın çıkasıya almışlar. Şu anda iki tane ev yandı, üç tane kuruluk yandı, Mehmet ve Hüseyin Halimoğlu'nun da evlerine sardı yangın ama yangın büyümeden söndürdüler. Onların evleri zarar gördü. Gece 12.00 gibi yangın çıkmış, yani benim o saatlerde haberim oldu. Hemen itfaiyeyi aradık. İtfaiye de geldi şimdi söndürmeye çalışıyor" diyerek konuyu özetledi. (haber global)

Editör: Haber Merkezi