1 Mayıs Taksim yasağı dünya basınında 1 Mayıs Taksim yasağı dünya basınında

Katar: İsrail'in Gazze'ye Saldırıları Arabuluculuk Çabalarını Zorlaştırıyor

Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdulrahman Al Thani, İsrail'in "insani kopuşun" ardından abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırılarının arabuluculuk çabalarını engellediğini söyledi.


Katar Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Al Sani, Amerikalı mevkidaşı Antony Blinken ile telefon görüşmesi yaptı.

Görüşmede, İsrail'in abluka ve saldırıları altındaki Gazze Şeridi başta olmak üzere işgal altındaki Filistin topraklarındaki gelişmelerin yanı sıra gerilimin azaltılması ve ateşkes imkanları da ele alındı.


Toplantıda Katar Dışişleri Bakanı Al Thani, Gazze'de yeni bir "insani barış" için ortaklarla arabuluculuk çalışmalarının devam ettiğini vurgulayarak, "İsrail'in Gazze'ye saldırıları arabuluculuk çabalarını karmaşık hale getiriyor ve bölgedeki insani felaketi daha da ağırlaştırıyor.


Başta kadın ve çocuklar olmak üzere masum sivillerin öldürülmesinin ve toplu cezalandırmanın kabul edilemez olduğunu vurgulayan Al Thani, İsrail bombardımanı altındaki Filistinlilere insani yardım sağlanması için Gazze'ye güvenli insani koridorların açılması gerektiğini hatırlattı.


İSRAİL'İN GAZZE'Yİ İŞGALİNDE SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı "İsrail'in Filistinlilere ve onların kutsal değerlerine, özellikle de Mescid-i Haram'a yönelik devam eden ihlallerine yanıt" iddiasıyla küresel bir saldırı başlattı. Aksa". İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne saldırarak yoğun hava bombardımanları başlattı.


İsrail'de 7 Ekim'de düzenlenen saldırılarda 310'dan fazlası asker olmak üzere 1.200 İsraillinin öldürüldüğü, 5.132 kişinin de yaralandığı açıklandı. İsrail ordusuna göre, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de çıkan çatışmalarda 72, Lübnan sınırında ise 6 İsrail askeri öldürüldü.


Gazze hükümetine göre, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda öldürülen Filistinlilerin sayısı 15.523'e yükseldi; bunların 6.150'den fazlası çocuk ve 4.000'den fazlası kadındır.


İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 7 Ekim'den bu yana 254 Filistinli hayatını kaybetti.


İsrail ordusu, işgal sırasında on binlerce yaralı ve sivilin barındığı Gazze'de onlarca hastanenin kampüslerine veya ana binalarına saldırdı, bazı hastanelere baskın düzenledi.(Haberglobal)

Editör: Haber Merkezi