Olabilecek İstanbul depremine önlem olarak Kâğıthane’de bulunan evlerle birlikte kamu binaları da kentsel dönüşüm kapsamı adı altında dönüştürülüyor. Kâğıthane Belediyesi, İstanbul Valiliği ve hayırsever iş insanlarının desteğiyle Kâğıthane’de riskli olan okulları bir bir yenileniyor.

Kadın Üvey Oğluyla Kaçtı Kadın Üvey Oğluyla Kaçtı

Kâğıthane’de riskli olarak rapor verilen Çamlıvadi Özel Eğitim Uygulama Okulu, Talatpaşa Günebakan İlkokulu ve Osman Tevfik Yalman Ortaokulu'nun dönüşümleri tamamlanarak depreme dayanıklı hale getirildi. Seyrantepe Ortaokul ve İlkokulu’nda da dönüşüm çalışmaları hızla sürüyor. Diğer yandan ilçeye Çamlıvadi İlkokulu adı ile yepyeni bir okul da kazandırıldı.

Eğitimdekiyapılan bu dönüşümü değerlendiren Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin; '' Seçimden önce ilçemize yeni eğitim yuvaları kazandıracağımızın vaadinde bulunmuştuk. Yeni okullar kazandırmakla beraber mevcut okullarımızın tamamını da modernize ettik. Depremde her bir can tabii ki de çok kıymetli ve bu konuda çocuklarımızı öncelikli olarak görüyotuz. Okul projelerimiz yeni süreçte de devamı gelecek. Gürsel, Çağlayan ve Hamidiye mahallelerinde yapılacak okullarımızın planları hazır durumda.'' dedi. (karar)

Editör: Haber Merkezi