Bayrampaşa'da Silahlı Saldırı: Sokak Ortasında 4 El Ateş Edildi Bayrampaşa'da Silahlı Saldırı: Sokak Ortasında 4 El Ateş Edildi

Siyasetin gündemi 31 Mart 2024'te gerçekleşmesi düşünülen yerel seçimlere odaklanırken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'a sürpriz bir ziyarette bulundu. Geçen mayıs ayındaki genel seçimler için ittifak kurduğu altılı masaya dahil olan partilerin örgüt yöneticileri ile üç ayrı toplantıda bir araya geldi.

Sözcü’den Başak Kaya imzalı habere göre, Ankara'da parti merkezlerinden ‘ittifak bitti' açıklamaları getirilirken, Kılıçdaroğlu'nun bu hamlesi ‘tabanda ittifak arayışı' olarak yorumlandı.Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve CHP'li Gürsel Tekin de dahil oldu. Toplantıya dahil olan, il ve ilçe yöneticileri, örgütte öne çıkan isimler ise gizli kalması için söylenmedi.

'İTTİFAK DEVAM ETMELİ'

Görüşmeye dahil olan isimlerin ise Kılıçdaroğlu'na, “İttifak sürmeye devam etmeli, vatandaştan gelen istekler de bu yönde. Siz elinizden geleni zaten bir şekilde yaptınız, size haksızlık yapılıyor” dedikleri öğrenildi. Kılıçdaroğlu da ittifakın devam etmesi için gösterdikleri çabalar için katılanlara teşekkür etti. Doğru ittifakla ve isimlerle kaybedilicek il olmadığını vurguladı.

GÜRSEL TEKİN: GÖRÜŞMEYİ KENDİLERİ TALEP ETTİ

CHP eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin, görüşme ile alakalı şunları söyledi:

“Tabanda önüne geçilemeyen bir ittifak zaten var. İnsanlar Ankara'da ne dendiğinden çok kendi evinde ve mahallesinde ne gerçekleştiğine bakıyor. Bunu en iyi partilerin illerdeki temsilcileri, yöneticileri görüyor. Kılıçdaroğlu ile buluşmayı kendileri talep ettiler diyebilirim. Bu millet masası buluşmasının ana konusunu İstanbul oluşturuyordu. Özetle İstanbul'da çok güzel şeyler olacak ve bunu seçimlerde göreceğiz.”(karar)

Editör: Haber Merkezi