Kışın güzel lezzetlerinden kestane, pazar tezgahlarına yavaş yavaş inmeye başladı. 

Kastamonu'na bağlı İnebolu ilçesinde orman köyünün en büyük geçim kaynağı olan kestane, ormanlık alanlardan yavaş yavaş toplanmaya başlandı. Ormanda toplanılan kestaneler, İnebolu’da her hafta Salı günü kurulan halk pazarında satışa sunulmaya başlandı.

Kilogramı 150 lira olan kestanenin fiyatının beklenenden yüksek olmasına rağmen vatandaşlardan talep gördü.

Kış aylarının vazgeçilmezi, sobaların üzerinde kavrularak kebabı yapılan kestanenin hasadının başlamasıyla birlikte fiyatının da düşüş olması bekleniyor.

KATİL GAL ARISI, KESTANENİN VERİMİNİ DÜŞÜRDÜ

Bakan Göktaş Duyurdu: Yaşlı Destek Programı'na Başvurular Başladı Bakan Göktaş Duyurdu: Yaşlı Destek Programı'na Başvurular Başladı

Ormanlda topladıkları kestaneleri İnebolu’da salı günü kurulan halk pazarında satışa sunan Hüseyin Başoğlu, “İlçemiz halk pazarına senenin ilk kestanesini getirdik ve kestane hasadımız başlamışt bulunmakta. Kestane, bu yıl oldukça az olmasından dolayı kestane ağacına çıkarak kilo şeklinde topluyoruz. Halk arasında ‘katil arı’ olarak tanınan gal arısı kestane ağaçlarını ve bal üretimini olumsuz yönde etkiledi. 

Zararlı gal arıları tek yaşadığı yer kestane ağaçları olmasından dolayı, katil arının verdiği maddi zarar sebebiyle kestane rekoltesi ile kestane balı üretimi ciddi anlamda düşüş gösterdi. Ayılar da bahçemizde bulunan meyve ve ağaçlarına büyük zararlar verdi. Köyümüzdeki bahçelerimizde geceleri nöbet tutar hale geldik. Devletimizin bu ayı olaylarına kalıcı çözüm bulmasını istiyoruz. Devlet bizlerin yanındaysa inşallah ona da bir çözüm bulunabilir” dedi. (haber global)

Editör: Haber Merkezi