Sütün Faydaları ve Zararları Nelerdir? Sütün Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya paylaşımında üst solunum yolu enfeksiyonları, grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıkların arttığı bir dönemde olduğumuzu söyledi. Koca, hastalıklarının çoğunun virüslerden kaynaklandığını, istirahat ve semptomatik tedaviyle iyileştirilebildiğini belirterek, "Ancak bağışıklık sistemi zayıf olan hastalarda ve risk altındaki kişilerde grip belirtileriyle seyreden enfeksiyonlar ciddiye alınmalıdır". yaş gibi nedenlerden dolayı grup."

Bakan Koca'nın yayınında Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Baş Koordinatörü Aziz Ahmet Sürel'in açıklamalarına da yer verildi. Surel, Bakan Koca'nın aktardığı videoda, her yıl olduğu gibi üst solunum yolu hastalıkları nedeniyle hastanede sezonluk yoğunluk yaşandığına ancak öngörülen bir yoğunluk olduğu için hastane kapasitesinin bunu destekleyebileceğine dikkat çekti.

Surel, yıllık ortalamaya bakıldığında acil servislere gelen hasta sayısında bir artış olmadığını, oransal olarak bakıldığında ise solunum yolu enfeksiyonu şikayetiyle gelen hasta sayısında artış olduğunu söyledi. dağıtım. Surel, solunum sıkıntısı nedeniyle acil servise gelen hastalarının çoğunun semptomatik tedavi ve istirahatle iyileştiğini ancak bu enfeksiyonların ciddiye alınması ve KOAH hastaları gibi risk altındaki gruplara ve üzeri kişilere dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Belirli bir yaş düzeyinde veya bağışıklık sistemi zayıflamış bazı kemoterapi hastaları.

YÜKSEK ATEŞE DİKKAT!

Son dönemde pek çok kişi yüksek ateş, öksürük gibi rahatsızlıklarla hastaneye başvuruyor. Doktorlar hastalarda grip virüsleri, domuz gribi ve RSV'nin sık görüldüğüne dikkat çekiyor. RSV ve rinovirüs esas olarak soğuk algınlığı gibi hafif üst solunum yolu enfeksiyonlarına neden olur ve buna hapşırma, hapşırma gibi şikayetler eşlik eder. Grip diğerlerinden farklı olarak yüksek ateşle seyreder. Grip ayrıca şiddetli kas ağrısına ve rahatsızlığa neden olur.

Kaynak: KARAR