Tunceli BelediyesiDİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası ile 1 Mart 2023-28 Nisan 2024 tarihlerini kapsayan sözleşmenin imzalandığını internet sitesinden duyurdu.

Toplu sözleşmeye Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, belediye başkan yardımcıları Canan Ay ve Ümüt Kaya ile DİSK Genel-İş Sendikası Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

6 TL DE YOL ÜCRETİ

Sözleşmeyle belirlenen tarihler arasında norm kadro işçi ve emekçilerinin günlük yevmiye ile sosyal haklarına 1 Mart'tan itibaren geçerli olmak üzere yüzde 85 zam yapıldı. Bu haklara ek olarak 6 TL yol ücreti de sözleşmeye eklendi.

ÇALIŞMA SAATİ 7 SAATE DÜŞÜRÜLDÜ

Komünist Başkan Maçoğlu ayrıca, taşeron-şirket işçilerinin Haziran ayında yapılacak toplu sözleşmelerinin ardından Ağustos ayı itibariyle işçi-emekçilerin çalışma saatinin 7 saate düşürüleceği bilgisini paylaştı.

Başkan Maçoğlu, şu ifadeleri kullandı:

IBAN ile ödeme alan işyerlerine para cezası! IBAN ile ödeme alan işyerlerine para cezası!

“Bileşenlerimiz ile yaklaşık iki yıldır üzerine konuştuğumuz çalışma saatlerinin düşürülmesine dönük çalışmamız da neticelendi. Şirket çalışanlarımızla Haziran ayında yapılacak sözleşmenin ardından Ağustos ayı itibariyle çalışma saatleri 7 saate düşürülecek. Bu karar işçilerin-emekçilerin hakkıdır.”

Kaynak: www.cumhuriyet.com.tr

Editör: Haber Merkezi