Çin'de Solunum Yolu Hastalıklarında Artış: Yeni Tehlike Kapıda

Koronavirüs salgınının etkileri devam ederken, Çin'den endişe verici bir haber geldi. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), özellikle çocuklar arasında yaygın olarak görülen solunum yolu hastalıklarında artış tespit ettiğini açıkladı. Çin Ulusal Komisyonu yetkililerinin 13 Kasım tarihinde düzenledikleri basın toplantısında solunum yolu hastalıklarında yaşanan bu artışın, Koronavirüs kısıtlamalarının kaldırılmasına ve çeşitli solunum yolu patojenlerinin dolaşımına bağlı olduğunu belirttiği ifade edildi.

DSÖ tarafından yapılan yazılı açıklamada, Çinli yetkililerin 13 Kasım'da düzenledikleri basın toplantısında ülkedeki solunum yolu hastalıklarında bir artış tespit ettiği hatırlatıldı. Çinli yetkililer, bu artışın Koronavirüs kısıtlamalarının gevşetilmesi, grip, mikoplazma zatürresi, solunum sinsityal virüsü (RSV) ve SARS-CoV-2 gibi bilinen patojenlerin dolaşımıyla ilişkilendirildiğini ifade etti.

DSÖ, Çin'den bu konuda detaylı bilgiler talep ederken, özellikle çocuklar arasında yaygın olan bu hastalıklara ilişkin laboratuvar sonuçları ve epidemiyolojik veriler istedi. Ayrıca influenza, SARS-CoV-2, RSV ve mikoplazma zatürresi dahil bilinen patojenlerin dolaşımındaki son trendler ve sağlık sistemleri üzerindeki mevcut yük hakkında daha fazla bilgi talep etti.

Uzmanlar Uyardı: Günlük sıvı ihtiyacınızı karşılamak için bunu yapmayın! Uzmanlar Uyardı: Günlük sıvı ihtiyacınızı karşılamak için bunu yapmayın!

Çin'in kuzeyinde son üç yılda grip ve benzeri hastalıklarda yaşanan artışlar, konunun ciddiyetini ortaya koymaktadır. DSÖ, konuyla ilgili olarak klinik tedavi uzmanları ve bilim adamlarıyla sürekli iletişim halinde olduğunu belirtirken, gelişmelerin yakından takip edilmesi gerektiği vurgulandı.

DSÖ'nün Çin'e yaptığı çağrıda, halkın solunum yolu hastalığı riskini azaltmak için alması gereken önlemler hatırlatıldı. Aşı uygulaması, hasta insanlardan uzak durma, evde kalma, test yaptırma, tıbbi bakım alma, maske takma ve düzenli el yıkama gibi önlemler tavsiye edildi. Konuyla ilgili gelişmelerin kamuoyuna doğru ve zamanında iletilmesi için DSÖ'nün Çin'den ek bilgi talep ettiği bildirildi.(Karar)

Editör: Haber Merkezi