Koronavirüs, resmi olarak 13 Ocak 2020 tarihinde Çin’in Vuhan kentinden duyurulmuştu. Yavaş yavaş tüm dünyaya yayılan bu virüs ülkemizde ise ilk defa 11 Mart 2020 tarihinde görüldü. Koronavirüs, bütün dünyada pandemiye neden olurken milyonlarca insan hayatını kaybetti. Öte yandan farklı varyantlarla da pandemi sürecinde kendini unutturmayan bu virüsün yeni bir varyantı daha ortaya çıktı. Uzmanlar resmen doğruladı. İşte detaylar…

KOVİD-19’DA YENİ VARYANT ORTAYA ÇIKTI

Sütün Faydaları ve Zararları Nelerdir? Sütün Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Yapılan son araştırmalar kapsamında Kuzey İrlanda’da yeni bir Kovid-19 varyantının ortaya çıktığı açıklandı. Yeni varyant, ilk kez ağustos ayında İngiltere’de tespit edildi. Yetkililer, şimdilik İrlanda’da az sayıda vakanın bulunduğunu belirtirken, bu varyantın diğer varyantlara oranla ciddi şekilde hasta etmesinin daha yüksek olduğunu açıkladı.

DİĞER VARYANTLARDAN DAHA CİDDİ

Halk Sağlığı Kurumu (PHA) yaptığı açıklamada, "Şu anda NI'de az sayıda doğrulanmış BA.2.86 vakası tespit edildi. Şu anda bu varyantın, şu anda dolaşımda olan diğer varyantlarla karşılaştırıldığında daha ciddi hastalığa neden olduğuna veya daha kolay yayıldığına dair bir kanıt yok. Bu aşamada aşılanma büyük önem taşıyor" ifadelerine yer verildi.(Karar)

Editör: Haber Merkezi