Kovid-19'da Pozitiflik Oranı Yüzde 20-30'lara Ulaştı: Prof. Dr. Ceyhan Açıkladı

Koronavirüs salgınında pozitiflik oranlarının artış gösterdiği uyarısında bulunan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, son durumu değerlendirdi. Prof. Dr. Ceyhan, salgın sürecinde test yapmanın giderek zorlaştığını belirterek, daha önce 100 testten 3 ila 4 pozitif sonuç alındığını, ancak şu anda pozitiflik oranının yüzde 20 ila 30'lara ulaştığını ifade etti. Bununla birlikte, hangi oranın Eris varyantına ait olduğunu belirlemek için varyant analizi gerektiğini ancak test sayısının azalması nedeniyle bu analizin yapılamadığını dile getirdi.

Prof. Dr. Ceyhan, aynı zamanda grip ile Kovid-19'ün ayırt edilmesi gerektiğini vurgulayarak, grip hastalığının ciddi sonuçlara yol açabileceğini belirtti. Ayrıca, Kovid-19'un etkin bir tedavisinin henüz bulunmadığını ve sadece belirtileri hafifletmeye yönelik ilaçların kullanılabildiğini söyledi.

Sağlıklı beyaz ekmek üretiliyor Sağlıklı beyaz ekmek üretiliyor

Grip ve Kovid-19 testlerinin mevcut olduğunu ve vatandaşlar için bu testlerin yapılabilmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Ceyhan, Türkiye'de birçok laboratuvarda bu testlerin uygulanabileceğini sözlerine ekledi.

Salgın sürecindeki gelişmeler yakından takip edilmekte olup, testlerin daha yaygın ve erişilebilir hale getirilmesi için önlemler alınmaya devam ediyor.(Karar)

Editör: Haber Merkezi