İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde, AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay'ın Kanarya Mahallesi'ndeki bir derneği ziyareti sırasında düzenlenen ve bir kişinin ağır yaralandığı silahlı saldırının ardından suça sürüklenen 3 çocuk şüpheli tutuklandı.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 10 Şubat Cumartesi günü gerçekleşen saldırı sonrası başlatılan soruşturma kapsamında, gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrollerinin ardından 26 şüpheli, Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi. Başsavcılık, olayın ardından suça sürüklenen çocuklarla ilgili sevk yazısı hazırladı.

Sevk yazısında, saldırının gerçekleştiği sırada araçta bulunan ve olayda kullanılan silahları temin eden Y.A'nın, silahları temin ederek suç örgütüne verdiği belirtildi.

Diğer şüpheliler S.T. ve Ç.S.'nin de saldırıyı gerçekleştiren suç örgütüne üye oldukları ve olay sırasında silah kullanarak saldırıda bulundukları ifade edildi.

Suça sürüklenen 3 çocuk, "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma", "kasten öldürmeye teşebbüs", "silahla kasten yaralamaya teşebbüs" ve "nitelik bakımından vahim olan silah veya mermilerin satın alınması, taşınması, bulundurulması" suçlarından tutuklandı.

Bir diğer şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

AKP’nin 1 Mayıs Korkusu: Taksim Meydanı’nda Bariyer Önlemi AKP’nin 1 Mayıs Korkusu: Taksim Meydanı’nda Bariyer Önlemi

Olayda ağır yaralanan E.G.D'nin tedavisi devam ederken, AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay'ın şikayetçi olduğu ve olay sırasında bulunan 3 polis memurunun da şikayetçi olduğu belirtildi. Soruşturma ise devam ediyor.

Kaynak: haberler.com