Bursluluk Sınavı Sonuçları Açıklandı Bursluluk Sınavı Sonuçları Açıklandı

Marmara Denizi'nde batan kargo gemisinde hayatını kaybeden gemi adamı Hüseyin Tutuk'un cenazesi, dün yapılan otopsi işleminin ardından ailesine teslim edildi.

Cenaze, memleketi Manisa'nın Turgutlu ilçesine bağlı Urganlı Mahallesi'ne getirildi ve burada Urganlı Çarşı Camisi'nde kılınan namazın ardından mahalle mezarlığına defnedildi.

Cenaze törenine Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar da katıldı.

Hüseyin Tutuk'un babası Mahmut Tutuk, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun gemide yağcı olarak çalıştığını ifade etti.

Oğluna sefer öncesi gitmemesi için çok ısrar ettiklerini belirten Tutuk, geminin arızalanmasının ardından çalışmaların başladığını ve oğlunun bu sırada gemide bulunduğunu aktardı. Baba Tutuk, olayın ardından Sahil Güvenliği'ne bilgi geç verildiğini belirtti.

Mahmut Tutuk, oğluyla son olarak 20 gün önce görüştüğünü ve oğlunun gitmemesi için ısrar ettiklerini ancak dinlemediğini paylaştı. Gemideki kusurların olduğunu dile getiren baba Tutuk, acılarının büyük olduğunu ifade etti.

Hüseyin Tutuk'un eşi Filiz Tutuk, acılarının büyük olduğunu ve ihmali olan kişilerin soruşturulmasını istedi. Esmanur Tutuk ise babasına gitmemesi için ısrar ettiğini ancak dinlemediğini ve bu iş için rüzgar paneli üreten bir firmada çalıştığını paylaştı.

Hüseyin Tutuk, gemideki son anlarını videoya çekerek ailesine göndermişti. Videoda geminin su aldığını belirten Tutuk'un mesajı, olayın ciddiyetini yansıtıyordu.

Kaynak: sözcü