Marmara Denizi'nde batan 69 metrelik Batuhan A. gemisinin 6 kişilik mürettebatı için yapılan arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kargo gemisinin battığı yer sonar cihazlarıyla tespit edilirken, geminin 51 metre derinlikteki su altındaki ilk görüntüleri ortaya çıktı.

Balıkesir'in Marmara Adası'ndan Bursa'nın Gemlik ilçesine yük taşırken acil durum sinyali veren ve ardından batan kargo gemisindeki 6 kişilik mürettebat için kurtarma çalışması sürdürülüyor. Olay sonrası sahil güvenlik botları ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri sevk edilirken, olumsuz hava koşulları nedeniyle helikopterlerin havalanamadığı belirtildi.

Marmara Denizi'nde batan geminin yeri tespit edildi! İşte su altındaki ilk görüntüsü

Gemideki mürettebatın isimleri de belli oldu: Kaptan Hasan Mehmet Uyanık (69), başmühendis-makinist Murat Çalışkan (33), usta gemici ve geminin sahibi Murat Altıntaş (51), aşçı Zeynep Kılınç (33), makine stajyeri Ahmet Atav (22) ve yağcı Doğuşcan Yaylak (24).

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Sahil Güvenlik Gemileri, Sahil Güvenlik Botları ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen römorkörlerin bölgede arama kurtarma çalışmalarına katıldığını belirtti. Ayrıca, olumsuz hava koşulları nedeniyle helikopterlerin hazır beklediği ve müsait hava şartları oluştuğunda derhal bölgeye intikal edeceği ifade edildi. Arama kurtarma faaliyetlerinin devam ettiği bildirildi.

Ankara'da Kadına Yönelik Şiddet Ankara'da Kadına Yönelik Şiddet

Marmara Denizi'nde batan geminin yeri tespit edildi! İşte su altındaki ilk görüntüsü

Kaynak: son dakika