Menzil'de Anlaşmazlık Kavgaya Döndü Menzil'de Anlaşmazlık Kavgaya Döndü

Dünyanın neredeyse 3 senesini çalan koronavirüs tehdidi tekrardan gündeme gelmeye başladı. Uzmanlar virüsün tekrar görülmeye başladığını belirterek yurttaşlara uyarılarını peş peşe sıralıyor. Yapılan testlerdeki pozitiflik oranının %3'ten 20'ye arttığı belirtilirken tekrardan maske kullanımına geçileceği belirtildi. Başhekimliği gönderilen yazı ortaya çıkarken yurttaş da tedirgin olmaya başladı. İşte herkese tedirgin eden o genelge

MASKE BELASI GERİ Mİ DÖNÜYOR?

2020 senesinde ortaya çıkan ve bir anda dünyanın dört bir yanına yayılan koronavirüs tekrar görülmeye başladı. Koronavirüs testlerindeki pozitiflik oranının %3'den 20'ye arttığı belirtilirken Ankara Hacettepe Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Birimi’ne gönderilen belge ortalığı bir anda karıştırdı.

Geçtiğimiz Perşembe günü ilgili birimler ve başhekimliklere gönderilen yazıda 24 saat içerisinde yapılan SARS-COV-2 PCR (Koronavirüs) testlerindeki pozitiflik oranının yüzde üçten 20'ye arttığı aktarıldı. Genelgede en dikkat çeken yer ise personel ile beraber hasta ve hasta yakınları için maske zorunluluğu detayı oldu. Solunum ve damlacık yoluyla bulaşan hastalıkların önlenebilmesi amacıyla maske kullanımı işaret edilirken herkesin kurala uyması için iç denetim yapılacağı aktarıldı. (karar)

Editör: Haber Merkezi