Milli Eğitim Bakanlığı'nın "küresel eğitim yaklaşımı" alanında hazırladığı yeni düzenlemeler adım adım açıklandı. Sonuç olarak aynı gruptaki öğretmenler, isterlerse deneyimlerini paylaşmak için birbirlerinin derslerini görüntüleyebilecekler.

Tatil bitti, okul başladı Tatil bitti, okul başladı

Derslerin takibi grup öğretmenlerinin ortak kararı ile mümkün olacaktır. Deneyim paylaşımı amacıyla her akademik yılda en az bir kez kursa ziyaret yapılabilecektir.

Öte yandan farklı alanlardaki takım öğretmenlerinin ders programlarının uygulanmasında ve diğer eğitim-öğretim süreçlerinde disiplinler arası yaklaşımları artacaktır.

Bu bağlamda tüm eğitim ve öğretim süreçleri disiplinler arası bir yaklaşımla ele alınacak ve bu yaklaşımla öğrenme alanı, konusu, çıktıları ve öğrenme hedefleri belirlenecektir.

TAKVİME BAĞLANACAK

Gruplar arası ortak çalışmalar bir takvime göre gerçekleştirilecek. Bu şekilde ulusal toprakların tamamında uygulama yeknesaklığı sağlanacaktır.

DİĞER GÖREVLER

Gruplar, öğrencilerin çoklu okuryazarlık becerilerinin gerçekleştirilmesine yönelik planlar geliştirecek ve sosyal sorumluluk programı kapsamında etkinlikler hazırlayacak.

Okul öncesi ve ilkokul öğrencilerinin akademik ve sosyal gelişimlerini takip edecek, öğrencilerin gelişim düzeylerini ve öğretmenlerin rehberliğinde yürütülen bireysel ve grup etkinliklerine katılımlarını planlayacak.

Gruplar ayrıca önleme, müdahale ve öğrenci yönlendirme komitesinde yapılacak çalışmaları da planlayacak.

ORTAK SINAVLAR

Milli Eğitim Bakanlığının bu yıl uygulamaya koyduğu ortak yazılı ve uygulamalı sınavlara ilişkin grupların yapacakları işlemlere ilişkin yönetmeliğe yeni bir düzenleme eklendi.

Bu kapsamda ortak yazılı ve uygulamalı sınavlar sonrasında öğrenci başarısının ölçülmesi, değerlendirilmesi ve yarıyıl sonunda sınav analizleri ile konu ve sonuç eksiklikleri tespit edilen öğrencilere yönelik eylem planlarının hazırlanması ve uygulanması amacıyla düzenlenmiştir. ve gerekli takip faaliyetlerini yürütmek.

DÜZENLEMENİN OLUMLU ETKİLERİ

Bu standartların öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkı sağlayacağına, öğrencilerin daha iyi bir eğitim almasına yardımcı olacağına ve eğitim kalitesinin artmasına katkı sağlayacağına inanılmaktadır.

Özellikle ziyaret derslerinin uygulanması öğretmenlerin başkalarının deneyimlerinden öğrenmelerine ve mesleki gelişimlerine katkı sağlayacaktır.

Farklı bölümler arasında disiplinler arası odağın arttırılması, öğrencilerin daha bütünsel bir eğitim almasına olanak sağlayacaktır.

Bu düzenlemelerin hayata geçmesiyle eğitim alanında olumlu gelişmeler bekleniyor.

Kaynak: karar