Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile birlikte memleketi Batman'da Necat Nasıoğlu Külliyesi içinde yer alan Leyla Nasıroğlu Kütüphanesi, Hatice Nasıroğlu Konferans Salonu ve Azze Nasıroğlu Kur'an Kursu ve Taziye Evi'nin açılışını gerçekleştirdi. Batmanlı hemşehrilerine hitap ederken, Batman'ın büyükşehir olma potansiyeline dikkat çekildi.

"MUAZZAM BİR GELİŞİM VAR"

Bakan Şimşek, "Bir merkezi altyapı, teşvikler ve girişimcilik ruhu bir araya geldiğinde o şehir, ülke refahına önemli katkılarda bulunur. Batman, Türkiye'nin yeni yüzyılında en önemli büyüme motorlarından biri olacak çünkü burada muazzam birlik ruhu En güçlü girişimciliğin Gaziantep'ten sonra olduğu bir şehiriz. Nüfus hızla artıyor. Yakın gelecekte büyük şehirler kazanırsa şaşırmamalıyız. Çünkü gerçekten muazzam bir gelişim söz konusu" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin en iyi 10 lisesi açıklandı: İlk sırada hangi okul var? Türkiye'nin en iyi 10 lisesi açıklandı: İlk sırada hangi okul var?

"BATMAN, TÜRKİYE'NİN ÖNEMLİ BİR SANAYİ ÜSSÜ OLACAK"

Şimşek, "500 yatırımcı yer almayı bekliyor. 500 yatırımcı, istihdam etmek gelir. Şu anda üzerinde uğraşmamız sanayi projelerini devralmak, bekleyen 500 yatırımcıyı hedefleyenüzde Batman, çok bir sanayi rejimi, Türkiye' Nin önemli bir sanayi üssü olacak. Bu sanayi üssünü limanlara nasıl bağladığımız, başka bir ürün dağıtımını nasıl yapabileceğiniz, bu konular üzerinde hedefliyoruz. Şehrin makro sorunlarıyla ilgilendiğimiz, ayrıntılarla değil. Uzun bir süreden sonra Batman milletvekillerimiz, günün gerçek sorunlarına odaklanan ziyaretlerimize, bu da Batman için büyük bir kazanç" dedi.(sondakika.com)

Editör: Haber Merkezi