6-7 Milletvekili Daha CHP'ye Katılabilir! Kulisleri Sallayan İddia 6-7 Milletvekili Daha CHP'ye Katılabilir! Kulisleri Sallayan İddia

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı (ABB) Başkan Adayı Mansur Yavaş, Habertürk'te yayınlanan Seçime Doğru programına konuk olarak gündemi değerlendirdi.


Yavaş, 31 Mart'a kadar kendisini Milli İttifakın başkanı olarak gördüğünü ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den rahatsız olmadığını ancak adaylığını ahlaka aykırı bulmadığını söyledi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday gösterilseydi kazanacağını düşündüğünü de belirtti.

ADAY GÖSTERİLSEYDİM KAZANACAĞIMI DÜŞÜNÜYORUM'

Yavaş'ın canlı yayındaki açıklamaları şöyle:

“Ben kırgın falan değilim. Aday olmadım diye ben suçlanıyorum. Ben bunu artık en son Ulus’taki halde basın sorduğu zaman cevapladım. Gerçekten aday olmamı istiyorsanız, hadi çık gel aday ol demekle olmaz, başka partide kaydım var. Sayın Davutoğlu da söylemiş ‘Sayın Yavaş’ın aday olmasını düşünüyorsanız ben getireyim masaya’ demiş. 1 gün önce beni arayıp teklif getireceğim, böyle bir şey düşünür müsünüz demesi lazımdır.

Bu süreçte adaylığımla ilgili her yerde şunu söyledim, ‘altılı masa aday gösterirse aday olurum’. Herkes korkak vs. diyordu. Ümit Özdağ da aday olmamı istiyordu. Aday olmalı mıydım hemen? Ankette kim çıkıyorsa bakılırdı. ‘Aday ol’ dense aday olmayacaktım. Ben zaten söyledim oybirliği olsaydı olurdum. Kazanacağımı düşünüyorum. Anketler ortada. Daha fazla konuşmak istemiyorum.

Mahalli seçim ortamındayız. İnşallah Mayıs ayında yapacağımız görüşmede kamuoyunun bilmediği konuları bir kez konuşurum, bir daha konuşmam. Biz Ankara’da yaşayan ödediği vergilerden oy alıyoruz.”

'HEM EKREM BEY HEM BEN GİTSEK NE OLACAKTI?'

Meral Akşener'in adaylık teklifini değerlendiren Yavaş, şunları söyledi: “Ben bunu pek etik bulmadım. Bir gün önceden beni arayıp "Teklif yapacağım. Böyle bir şeyi düşünür müsün?" demeli. Hem beni hem de Ekrem Bey'i aradı. Ya ikimiz de gidersek? Aramızda kura mı çekecekti? "Bunu yapmanın yolu bu değildi."

'31 MART'A KADAR MİLLET İTTİFAKININ BAŞKANIYIM'

Tartışmalardan mümkün olduğunca uzak duralım. Kendimi 31 Mart öğleden sonraya kadar Ulusal İttifak'ın başkanı olarak görüyorum. CHP belediye başkanı seçsin diye bir araya geldiğimiz doğru değil. Balıkesir'i, Denizli'yi kazansaydınız CHP kazanırdı. "Ortak bir muhalefet tutumu vardı."

Kaynak: karar