Henüz sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir yolcu otobüsü, Marmaris'ten Mardin'e seyir halindeyken D-400 kara yolunun Yenikaş Mahallesi yakınında bariyere çarparak devrildi.

Olayın ihbar edilmesi üzerine bölgeye, 112 Acil Sağlık, jandarma, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, kazada maalesef 9 kişinin hayatını kaybettiğini, 30 kişinin ise yaralandığını belirledi.

Yaralılar, olay yerine gönderilen ambulanslarla Aydıncık, Anamur ve Silifke'deki hastanelere sevk edilirken, polis ve jandarma ekipleri de bölgede güvenlik önlemleri aldı.

Kaza nedeniyle itfaiye ve karayolları ekipleri de bölgede çalışmalarına başladı. 

Vali Pehlivan'ın kazayla ilgili bilgi aldığı olay, Marmaris'ten Mardin'e seyir halinde olan ve sürücüsünün henüz kimliği belirlenemeyen bir yolcu otobüsünün D-400 kara yolunda Yenikaş Mahallesi yakınında bariyere çarparak devrilmesi şeklinde gerçekleşti.

AK Parti Samsun İl Yöneticilerinin Bulunduğu Araç Yayalara Çarptı: 2 Yaralı AK Parti Samsun İl Yöneticilerinin Bulunduğu Araç Yayalara Çarptı: 2 Yaralı

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, olay yerine giderek kaza hakkında görevlilerden bilgi aldı. Yaptığı incelemelerin ardından Vali Pehlivan, şu açıklamayı yaptı: "Mersin-Antalya yol güzergahı üzerinde, Aydıncık ilçemiz sınırları içerisinde, Marmaris'ten Mardin'e doğru seyreden yolcu otobüsü, tünel çıkışında sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucunda maalesef şarampole devrildi. Kazada 9 vatandaşımız hayatını kaybederken, 30 vatandaşımız yaralandı. Bu acı olay sonrasında ekiplerimiz hemen olay yerine ulaştı ve gerekli çalışmalara başladı."

Kaza nedeniyle bölgede çalışma yapan itfaiye ve karayolları ekiplerinin yanı sıra, sağlık ekiplerinin de olay yerinde hazır bulunduğu belirtildi. Yaralılar, 15 ambulans ve 45 sağlık personeli tarafından çevredeki hastanelere sevk edildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da kazayla ilgili açıklama yaparak, "Yaralılar olay yerine görevlendirilen 15 ambulans ve 45 personel ile hastanelere nakledildi. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Tedavileri devam eden yaralıların sağlıklarına kavuşmaları için gereken her şey yapılmaktadır." ifadelerini kullandı.

Aydıncık Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili başlatılan adli soruşturma kapsamında, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Kazayla ilgili Aydıncık Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 2 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir." açıklamasını yaptı.

Kaynak: TRT HABER