Geçtiğimiz gün ülkeyi terk eden Eyyam-ı Bahur sıcakları yerini 240 saat esecek kuzey rüzgarlarına bıraktı. Bugün ise rüzgara 'yağmur' eşlik edecek.

Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten yaptığı paylaşımda yağışlara ilişkin şu bilgileri verdi:

Türkiye'de yer yer yağışlar başlıyor. Önümüzdeki 2 gün içerisinde gri ve yeşil yerler yağış alacak. Marmara, Karadeniz, Eskişehir ve Ankara tarafı, Mersin, Adana ve Hatay yağışın serinliğini yaşayacak. Yaz yağmuru olduğu için lokasyonlar arasında yağış farkları olacaktır...

Hava durumu hakkında Meteoroloji'den yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

Meteoroloji'den İstanbul dahil birçok kente gök gürültülü sağanak yağış uyarısı! Meteoroloji'den İstanbul dahil birçok kente gök gürültülü sağanak yağış uyarısı!

GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK

Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz'in batı kıyıları ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyı illerinin yerel sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının İç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ'DEN KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Meteoroloji, rüzgarın, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun güneydoğusunda güneydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi beklendiği için yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

9 AĞUSTOS ÇARŞAMBA

10 AĞUSTOS PERŞEMBE

11 AĞUSTOS CUMA

12 AĞUSTOS CUMARTESİ

13 AĞUSTOS PAZAR

(karar)

Editör: Haber Merkezi