Kavurucu derecede geçen yaz döneminden sonra ülkenin bazı bölgelerinde sağanak yağışlar başladı. Özellikle de İstanbul’da herkesin susuzluk korkusuyla nedeniyle beklediği yağmurlar sonunda başaldı. Meteoroloji uzmanları ise İstanbullara yağışlar konusunda uyarı yaptı. Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Önümüzdeki 3 gün Türkiye'de bir sağanak yağış fırtınası olacak. Bugün Boğaz çevresinde yağış devam ediyor. Akşam saatlerinde tüm İstanbul'da etkili olacak” diyerek uyarı yaptı. İşte uzman isimden uyarılar…

İSTANBULLULARA ÖNEMLİ UYARI 

AKOM'dan yapılan uyarılar kapsamında İstanbul’da geçtiğimiz başlayan sağanak yağışlar için saatte 100 kg yağmur beklendiği bildirilmişti. Özellikle hafta sonu için uyarıların ardı arkası kesilmedi. Bunların yanı sıra Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen katıldığı bir canlı yayında önemli uyarılarda bulundu.

Şen, İstanbullu vatandaşları şu ifadelerle yardı:

“Önümüzdeki 3 gün Türkiye'de bir sağanak yağış fırtınası olacak. Bugün Boğaz çevresinde yağış devam ediyor. İlerleyen saatlerde kuzey ilçelerde. Akşam saatlerinde tüm İstanbul'da etkili olacak. Sel yapar mı, yapar. Şimdi ki yağış iki tarafı da etkileyecek. İstanbul, Yalova, Çanakkale, Kocaeli'de bugün etkili yağış görünüyor. Zaman zaman çok kuvvetli olacak yağış. Batı Karadeniz, Hatay ve Osmaniye bugün tehlikeli. Yarın İç Anadolu'da yağış etkili olacak.” dedi.

Rakı Fiyatlarına Yeni Zam: 100'lük Şişe 1175 TL Oldu Rakı Fiyatlarına Yeni Zam: 100'lük Şişe 1175 TL Oldu

PENCERERNİZİN ÖNÜNE KUM TORBASI KOYUN

Şen, “Pazartesi günü Doğu Karadeniz'de çok büyük risk görünüyor. Ordu, Trabzon, Rize, Artvin'de risk büyük. Şimdiden yerel yönetimler, vatandaşlar tedbirini alsınlar. Pencerelerinin önlerine kum torbaları koysunlar” diyerek Doğu Karadeniz bölgesini uyardı.

Kar yağışlarıyla ilgili olarak, “İstanbul'da bu kış sert değil ama bu tür yağışları çok göreceğiz. Bu sene yaz çok sıcak geçti, kış çok soğuk geçecek diye bir kaide yok. Tersi olacak. Kar yağışları azalacak, bu tür yağışlar artacak” diyerek vatandaşları uyardı. (karar)

Editör: Haber Merkezi