MetroPOLL Araştırma'nın Kurucusu ve Yöneticisi Özer Sencar, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için tekrar aday gösterdiği Ekrem İmamoğlu'nun, mart ayındaki yerel seçimlerde bir kez daha İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi durumunda 2028'de yüksek ihtimalle Cumhurbaşkanı seçilebileceğini öngördü.

İYİ Parti'de  Trabzon Ortahisar İlçe Yönetimi Düştü! İYİ Parti'de Trabzon Ortahisar İlçe Yönetimi Düştü!

Sencar, 'Turkey Recap' adlı bir röportajda yaptığı değerlendirmede, İstanbul'daki yerel seçim sonuçlarının Türkiye'nin siyasi geleceğini önemli ölçüde etkileyeceğini belirtti. İmamoğlu'nun İstanbul'da kazanması durumunda, "2028’de yapılacak başkanlık seçimini de çok büyük ihtimalle alır ve önümüzdeki 20 yılın başkanı ortaya çıkar" dedi.

Sencar, aynı zamanda DEM Parti'nin Mart ayındaki seçimlerde kilit bir rol oynayabileceğini ifade etti. DEM Parti'nin etkili adaylarla güçlü bir kampanya yürütmesi durumunda, CHP'nin belediye kayıpları yaşayabileceğini öne sürdü.

Araştırma şirketi sahibi Sencar, AKP, CHP, MHP ve DEM Parti oylarında belirgin bir değişiklik öngörmediğini, ancak İYİ Parti'nin oylarında dikkate değer bir azalmanın sürpriz olmayacağını belirtti.

Kaynak: birgün