Microsoft Yapay Zeka Biriminin Başına Suriyeli Göçmen Lider Getirdi Microsoft Yapay Zeka Biriminin Başına Suriyeli Göçmen Lider Getirdi

Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte insan hayatında daha fazla yer kaplıyor. Son dönemde en çok ilgi gören yapay zeka alanında rekabet kızışıyor.

MİCROSOFT 3,2 MİLYAR EURO YATIRIM YAPACAK

Microsoft Başkanı Brad Smith, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile başkent Berlin'de yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Amerikalı şirketin Almanya'daki varlığını genişletmek için 2025 yılı sonuna kadar yaklaşık 3,2 milyar euro yatırım yapmayı planladığını söyledi.

Microsoft'un Almanya'da son 40 yılın en büyük yatırımıyla ülkedeki veri merkezleri ve yapay zeka altyapısının kapasitesini iki katına çıkarmayı ve eğitim programlarını genişletmeyi hedeflediğini belirten Smith, söz konusu yatırımın veri merkezleri ve Microsoft'un yapay zekasıyla ilgili olduğunu söyledi. Almanya'daki altyapıyı ve kapasitesini iki katına çıkaracağını söyledi.

TEKNOLOJİK DEĞİŞİM SÜREKLİ ÖN PLANDA

Smith, "Bunu Almanya'ya duyduğumuz muazzam güven nedeniyle yapıyoruz" diyerek, Almanya'nın teknolojik değişimde "sürekli ön planda" olduğunu belirtti.

Smith, söz konusu yatırım için Alman hükümetinden "herhangi bir sübvansiyon almadığını veya talep etmediğini" söyledi.

Almanya Başbakanı Scholz, Microsoft'un ülkesine yaptığı yatırımı memnuniyetle karşıladığını belirterek, "Bu, Almanya için güzel bir gün. "Bu yatırım, bu fırsatların temeli olarak ilerleme, büyüme, modernlik ve küresel açıklık üzerine gerçekten iyi bir bahis" dedi.

Kaynak: karar