18 Ekim 2023 tarihinde İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlediği hava saldırısında yüzlerce kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Türkiye'de "3 günlük milli yas" ilan edildi. Bu üzücü olayın ardından, Türkiye'de birçok kültür ve sanat etkinliği iptal edildi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği saldırı sonucu Gazze Sağlık Bakanlığı'na göre en az 500 kişi hayatını kaybetti. Türkiye'de bu trajik olayın ardından Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile "3 günlük milli yas" ilan edildi.

Filistin Konulu 'Sığınak', Nazra Film Festivali Seçkisinde Filistin Konulu 'Sığınak', Nazra Film Festivali Seçkisinde

Milli yasın ilan edilmesinin ardından Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, 18-20 Ekim tarihlerinde yapılması planlanan tüm temsillerin iptal edildiğini duyurdu. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ise Türkiye genelinde milli yas süresince tüm etkinliklerini durdurdu ve planlanmış bazı etkinlikleri ileri bir tarihe erteledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise, İBB-Kültür ve Kültür AŞ tarafından düzenlenen konserlerin, Gazze'deki sivil kayıplar nedeniyle 18-20 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek etkinliklerin iptal edildiğini ve ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu.

Bu iptaller, Gazze'deki trajik olayın yarattığı üzüntü ve dayanışma gösterisini yansıtıyor. Kültür ve sanat etkinliklerinin iptali, ülkedeki milli yasın bir ifadesi olarak kabul ediliyor.(Karar)

Editör: Haber Merkezi