MİT, Irak'ın Metina bölgesinde gerçekleştirdiği operasyonla terör örgütü PKK'nın sözde sorumlularından biri olan Peyman Bagok kod adlı Hülya Mercen'i etkisiz hale getirdi.

Gaziantep'te kaçakçılık operasyonunda 392 akıllı telefon yakalandı Gaziantep'te kaçakçılık operasyonunda 392 akıllı telefon yakalandı

Bu operasyon, özellikle Tunceli kırsalında Türk askerlerinin şehit edildiği birçok eyleme katılan ve 32 yıldır PKK dağ kadrosunda yönetici olarak faaliyet gösteren Mercen'in etkisiz hale getirilmesine yönelik bir nokta operasyondu.

Hülya Mercen'in, Türkiye ve Irak'ın kuzeyinde Türk güvenlik güçlerine karşı planlanan birçok eyleme katıldığı ve PKK'nın sözde orta saha sorumlusu olarak faaliyet gösterdiği belirtildi.

MİT'in alandaki ağını kullanarak gerçekleştirdiği operasyon, teröristin Türkiye'ye geçiş yapacağı bilgisini almasının ardından başlatıldı.

Operasyonun başarılı olması, örgütün silahlı kanadında işleyiş bozukluklarına ve yönetim boşluğuna neden oldu. Hülya Mercen'in örgüt içindeki kritik pozisyonları, özellikle HPG Askeri Konseyi ve YJA-STAR Konseyi üyelikleri, PAJK Meclisi'ne üyelik ve Zap bölgesinde kadın örgüt mensuplarından sorumlu olmasıyla dikkat çekti. Bu etkisizleştirme operasyonunun, örgüt içinde karışıklığa neden olduğu belirtiliyor.

Kaynak: HABERLER.COM