İBB'den TÜGVA için karar çıktı! İBB'den TÜGVA için karar çıktı!

Milli İstihbarat Teşkilatı Irak'ın Hakurk ve Metina bölgelerinde gerçekleştirdiği saldırıların ardından PKK'ya ait hedeflere yönelik bir operasyon başlattı. MİT öncelikle PKK'nın hareket kabiliyetini ve alt yapısını hedefleyerek operasyonlarını gerçekleştirdi.

PKK'nın Suriye'deki faaliyetlerine odaklanan MİT, terör örgütünün askeri, ekonomik ve lojistik tesislerini Kamışlı, Amude ve Ayn Al Arab bölgelerinde belirledi. Bu tesislerde PKK'nın kullandığı tüm ekipmanları ürettiği tespit edildi. MİT, stratejik bir plan doğrultusunda hazırlıklarını tamamlayarak harekete geçirdi.

MİT, terör örgütü PKK'ya ait Aynularab, Kamışlı ve Amude'deki tesisleri imha etti

Operasyon kapsamında sivil hassasiyetine büyük önem verildi ve halkın zarar görmemesi için azami hassasiyet gösterildi. Sorumlu düzeydeki PKK unsurlarının da bulunduğu kritik yerleşke, karargah ve tesisler başarılı bir şekilde imha edildi. Toplamda 50'ye yakın hedef vuruldu.

MİT, operasyonlarının sınır güvenliğine yönelik tehditleri bertaraf etme, PKK'nın Türkiye'ye yönelik eylem kapasitesini azaltma ve operasyonel hedeflerini akamete uğratma amacını taşıdığı belirtildi. Şehit düşen 12 personelin anısını yaşatmak adına MİT'in Suriye ve Irak sahalarındaki operasyonlarına etkin bir şekilde devam edeceği ifade edildi.

MİT, terör örgütü PKK'ya ait Aynularab, Kamışlı ve Amude'deki tesisleri imha etti

Kaynak: son dakika