"Muğla'da Dehşete Düşüren Görüntü: Selde Mahsur Kalan Tatilciler Kurtarıldı"

Muğla'nın Ortaca ilçesinde yaşanan şiddetli yağışlar, dünyaca ünlü Kargıcak Koyu'nda dehşet veren bir sel felaketine neden oldu. Sabah saatlerinde başlayan sağanak yağmur, yüksek kesimlerden inen suların etkisiyle sel sularına dönüştü. Saniye saniye kaydedilen görüntülerde, sel sularının 3 pick-up kamyonet ve 2 karavanı metrelerce sürükleyerek denizin rengini kahverengiye döndürdüğü görüldü.

İçişleri Bakanlığı: Ankara Emniyeti'ne İlişkin İddialara Yönelik Müfettiş Görevlendirildi İçişleri Bakanlığı: Ankara Emniyeti'ne İlişkin İddialara Yönelik Müfettiş Görevlendirildi

Mahsur kalan 15 tatilcinin olay yerinden tahliye edilmesi için bölgeye sevk edilen itfaiye, jandarma, orman ve sağlık ekipleri çalışmalarını sürdürdü. Selin etkisiyle tahrip olan yolların temizlenmesi için de ekipler seferber oldu.

Sel felaketi, genellikle aşırı yağış, kar erimesi, fırtına, sel suları, toprak kayması veya buz çözünmesi gibi çeşitli faktörlerin etkileşimiyle meydana gelir. Bu tür doğal afetler, suyun normal akış yolundan sapmasıyla çevre alanları kaplamasına ve selin oluşmasına neden olabilir.

Bölgede selin neden olduğu hasarın boyutu, olay yerindeki kurtarma çalışmalarının yanı sıra altyapı geliştirmeleri, sel siperleri, uyarı sistemleri ve acil durum planları gibi önlemlerin önemini bir kez daha vurgulamaktadır. Doğal kaynak yönetimi uygulamaları, toprak erozyonunu engellemek ve akarsu yataklarını düzenlemek gibi önlemler, selin neden olduğu zararları azaltmaya yardımcı olabilir.(Haberglobal)

Editör: Haber Merkezi