Muğla'nın Datça ilçesinde, 7 metre derinlikteki bir su kuyusuna düşen Alman kurt köpeği, itfaiye ve Datça MAGAMESAR Arama Kurtarma ekiplerinin yaklaşık bir saatlik çalışması sonucunda kurtarıldı.

Olay, Datça ilçesine bağlı Burgaz mevkisinde meydana geldi. Köpek sahipleri tarafından serbest bırakıldıktan sonra diğer bir köpek ile bağlanma, boş arazideki açık su kuyusuna düştü. Sahipleri, köpeğin kendi imkanlarıyla kurtaramayınca durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Olay yerine hemen sevk edilen Muğla Büyükşehir Belediyesi Datça İtfaiye Grup Amirliği ve Datça MAGAMESAR Arama Kurtarma ekipleri, kuyuya inmek için hazırlıklar yaptı. Ekipler, özel bir halat kullanarak kuyuya indi ve mahsur kalan köpeği kurtarmak için çalışmaya başladı.

Türkiye'nin en iyi 10 lisesi açıklandı: İlk sırada hangi okul var? Türkiye'nin en iyi 10 lisesi açıklandı: İlk sırada hangi okul var?

Yaklaşık bir saatlik bir çaba sonucunda kuyuda mahsur kalan köpek kurtarıldı ve sağ salim sahiplerine teslim edildi. Köpeklerine kavuşan sahiplerine, ekiplere teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdi.

(haberler.com)

Editör: Haber Merkezi