Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, CHP'nin olağan kurultayında genel başkanlık yarışını kaybetmesinin ardından yürüttüğü CHP ile olan temaslarını sürdürüyor.

İnce'nin, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i ziyaretinin ardından yaptığı özel görüşmede "işbirliği" konusunun ele alınmadığı, ancak İnce'nin partisinin Ankara, İstanbul ve İzmir'de CHP'yi destekleyeceğini ilettiği öne sürüldü.

Uzun bir süredir sessizliğini koruyan İnce, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Aylardır konuşmuyorum, sabrettiniz. Cuma gününe kadar daha sabretmenizi rica ediyorum. Her şey Memleket için" ifadelerini kullandı.

Altılı Masa'nın iki genel başkanı partilerine veda etti Altılı Masa'nın iki genel başkanı partilerine veda etti

Bu paylaşım, İnce'nin yerel seçimlere ilişkin açıklamalar yapmak için Cuma günü yapılacak CHP Parti Meclisi toplantısını beklediği şeklinde yorumlandı.

CHP ile geniş çapta bir işbirliği zemini oluşmadığını belirten Memleket Partisi kurmayları, Ankara, İstanbul ve İzmir'de CHP'yi destekleyebileceklerini ifade etti.

CHP'den gelen ekip ise "tam birleşme" isteğini savunurken, Memleket Partisi'nin akademisyenlerden oluşan ekibi birleşmeye karşı çıkıyor. İnce'nin bugün yapılacak MYK toplantısında her iki ekibin görüşlerini dinleyerek bir karar alması bekleniyor.

Ancak birleşme istemeyenlerin çoğunlukta olması nedeniyle Memleket Partisi'nin "partiyi devam ettirme" kararı alması öngörülüyor.

Kaynak: cumhuriyet